4 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 500 g tamarillo (4-5 ks)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- ½ chilli papričky
- 60 g třtinového cukru
- 60 ml bílého vinného octa
- 1 jablko
- Špetka mleté skořice
- Špetka strouhaného muškátového oříšku
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Připravíme si mísu s 1 litrem horké a mísu s 1 litrem studené vody. Každý kus tamarilla jemně nařízneme do kříže a vložíme do mísy s horkou vodou. Po minutě přemístíme do mísy se studenou vodou. Po minutě půjde slupka dobře sloupnout. Všechny tamarilla zbavíme slupky a nakrájíme na menší kousky.
- 2Jablko oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
- 3Cibuli nakrájíme na hrubší kousky, česnek na plátky. Do hrnce nalijeme lžíci olivového oleje, rozehřejeme a osmažíme cibuli a česnek.
- 4Jakmile je cibule měkká, přidáme tamarillo, nastrouhané jablko, chilli papričku nakrájenou nadrobno, třtinový cukr, vinný ocet, špetku mleté skořice a špetku strouhaného muškátového oříšku.
- 5Na mírném plameni vaříme 10-15 minut. Chutney za tuto dobu zhoustne. Odstavíme z ohně a naplníme do horkých sterilizovaných sklenic a uzavřeme. Pokud budeme chutney ihned konzumovat, můžeme tento krok vynechat.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!