Cart

4 PORCEDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 500 g tamarillo (4-5 ks)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • ½ chilli papričky
  • 60 g třtinového cukru
  • 60 ml bílého vinného octa
  • 1 jablko
  • Špetka mleté skořice
  • Špetka strouhaného muškátového oříšku

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Připravíme si mísu s 1 litrem horké a mísu s 1 litrem studené vody. Každý kus tamarilla jemně nařízneme do kříže a vložíme do mísy s horkou vodou. Po minutě přemístíme do mísy se studenou vodou. Po minutě půjde slupka dobře sloupnout. Všechny tamarilla zbavíme slupky a nakrájíme na menší kousky.
  • 2Jablko oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
  • 3Cibuli nakrájíme na hrubší kousky, česnek na plátky. Do hrnce nalijeme lžíci olivového oleje, rozehřejeme a osmažíme cibuli a česnek.
  • 4Jakmile je cibule měkká, přidáme tamarillo, nastrouhané jablko, chilli papričku nakrájenou nadrobno, třtinový cukr, vinný ocet, špetku mleté skořice a špetku strouhaného muškátového oříšku.
  • 5Na mírném plameni vaříme 10-15 minut. Chutney za tuto dobu zhoustne. Odstavíme z ohně a naplníme do horkých sterilizovaných sklenic a uzavřeme. Pokud budeme chutney ihned konzumovat, můžeme tento krok vynechat.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY