2 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 300 g předvařené červené řepy
- 80 g quinoy
- 125 g baby špenátu
- 30 g piniových oříšků
- 50 ml balzamikového krému
- Balzamikový ocet
- 100 g fety
- Olivový olej k servírování
- Špetka soli
PIVO VHODNÉ K TOMUTO POKRMU
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte s Birell Světlý
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Quinou namočíme na 10 minut do studené vody. Poté ji přecedíme, vložíme do 200 ml osolené vroucí vody a na mírném plameni vaříme 15 minut. Plotýnku vypneme a necháme ještě 15 minut odstát.
- 2Červenou řepu nakrájíme na kostky, vložíme do misky a zalijeme balzamikovým octem. Jemně osolíme. Necháme v lednici odpočinout 30 minut.
- 3Špenát omyjeme a necháme okapat vodu. Následně smícháme s červenou řepou a quinou.
- 4Salát naservírujeme na talíře, zasypeme piniovými semínky a poklademe kousky fety. Na závěr zakápneme olivový olejem a balzamikovým krémem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!