16 KUSŮDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY NA MADLENKY
- 80 g rozpuštěného a lehce zchladlého másla
- 10 g rostlinného oleje
- 2 vejce
- 100 g cukru
- 8 g vanilkového cukru
- Kůra z 1 bio mandarinky
- 100 g hladké mouky
- 3 g prášku do pečiva
- Špetka soli
- Trocha vanilkového aroma
SUROVINY NA KUMQUATOVÝ KRÉM FÁZE 1
- 9 kusů Kumquatu nakrájené na tenké plátky i s kůrou (zbavte peciček)
- 1 mandarinka nakrájená na tenké plátky i s kůrou (zbavte peciček)
- 180 g cukru krupice
- 200 ml vody
SUROVINY NA KUMQUATOVÝ KRÉM FÁZE 2
- 30 g vanilkového pudinkového prášku
- 30 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 1 vejce
- 200 g mléka
- 1 lžíce másla
SUROVINY NA POLEVU
- 150 g hořké čokolády nasekané nebo v peckách
- 9 g olivového oleje
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Potravinářská fólie
- Papír na pečení
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP NA MADLENKY
- 1Vyšlehejte do pěny vejce, cukry, vanilkový extrakt a mandarinkovou kůru. Ruční metlou vmíchejte máslo s olejem. Zhruba na třikrát vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí. Přikryjte potravinovou fólií na dotyk a nechte v lednici vychladit aspoň 8 hodin (klidně přes noc).
- 2Troubu rozehřejte na 220° C. Těsto přesuňte do zdobícího sáčku a plňte formičky na madlenky do cca 2/3. Snižte teplotu na 190°, vložte do trouby a pečte do lehce zlatova (cca 12 minut). Nechte chvíli ve formičkách chladnout a pak opatrně vyjměte a nechce vychladnout na mřížce.
POSTUP NA KUMQUATOVÝ KRÉM FÁZE 1
- 1Všechny suroviny společně povařte cca 20 – 25 minut.
- 2Vyjměte citrusy ze sirupu na sítko a nechte okapat. Sirup ponechte a vychlaďte.
- 380g citrusů smíchejte s 80g sirupu a ponorným mixérem rozmixujte. Zbytek citrusů (plátky kumquatu) ponechte na ozdobu (rozložte na pečicí papír).
POSTUP NA KUMQUATOVÝ KRÉM FÁZE 2
- 1Pudinkový prášek, cukry a vajíčko metličkou promíchejte v misce dohladka. Mléko a 50 g sirupu z první fáze přiveďte k varu a odstavte.
- 2Cca polovinu nalijte k pudinkovému základu a rozmíchejte. Vraťte ke zbytku tekutin do hrnce a přiveďte k varu za stálého míchání a povařte 2 – 3 minuty. Odstavte a ponorným mixérem zašlehejte máslo a následně i citrusový rozmixovaný základ z fáze 1.
POSTUP NA POLEVU
- 1Nad vodní lázní nechte rozpustit čokoládu s olejem. Nechte vychladit tak, aby poleva byla stále tekutá, ale už pomalu začala tuhnout (lehce nad pokojovou teplotu).
POSTUP NA DOKONČENÍ
- 1Madlenky pomocí cukrářského sáčku s úzkou kulatou špičkou lehce naplňte prošlehaným krémem přes bříško na 3 místech (3 vpichy). Zbytek krému nechte v mističce a podávejte spolu s madlenkami.
- 2Naplněné madlenky polomáčejte v čokoládové polevě a po zatuhnutí polevy nalepte glazovaný kumquat (pokud byste jej položili na tekutou polevu, nasákl by kumquat čokoládu a zhnědl by a ztratil oranžový lesk).
- 3Madlenky na fotografiích, které jsou celé pokryté čokoládou, jsou ponořené do temperované čokolády (postup temperování viz blog @undercakepressure v sekci Výroba tabulkové čokolády) – do formiček dejte lžičku temperované čokolády, madlenku do ní zatlačte a nechte zcela zatuhnout.
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!