5 PORCÍDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 120 g bílé špaldové mouky hladké
- 120 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 50 g sušených rajčat (nasekaných najemno)
- 1 lžíce sušeného rozmarýnu
- 40 ml olivového oleje
- 8 g sušeného pekařského droždí
- 150 ml vody (vlažné)
- 1 lžička třtinového cukru
- Sůl
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
- Potravinářská fólie
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 200–205 °C, připravte si plech (30 cm × 40 cm) a vyložte jej pečicím papírem.
- 2Do větší mísy nasypte oba druhy mouky a přidejte 150 ml vlažné vody, sušené droždí, třtinový cukr, 30 ml olivového oleje, sušený rozmarýn a najemno nasekaná sušená rajčata. Pomocí rukou vypracujte těsto. Těsto by mělo být pružné a po zpracování by se z něho měl snadno vytvořit bochánek. Pokud je těsto moc řídké, přidejte mouku.
- 3Z hotového těsta vytvarujte bochánek a ponechte jej v míse. Mísu zakryjte potravinářskou fólií a bochánek nechte 30 minut odležet.
- 4Po uplynutí času z těsta vytvarujte ovál o délce cca 30 cm a výšce 2 cm. Ovál těsta poté přesuňte na připravený plech a na plechu do těsta udělejte pomocí prstů nepravidelné důlky o hloubce cca 0,5 cm. Nakonec těsto potřete zbylým olejem a vložte na 18–22 minut do trouby předehřáté na 200–205 °C.
- 5Upečenou focacciu vyjměte z plechu, nechte alespoň 20 minut vychladnout a následně podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.