Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 120 g bílé špaldové mouky hladké
  • 120 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 50 g sušených rajčat (nasekaných najemno)
  • 1 lžíce sušeného rozmarýnu
  • 40 ml olivového oleje
  • 8 g sušeného pekařského droždí
  • 150 ml vody (vlažné)
  • 1 lžička třtinového cukru
  • Sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení
  • Potravinářská fólie

MOHLO BY SE HODIT

  • Pomůcky na vaření

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nejprve si předehřejte troubu na 200–205 °C, připravte si plech (30 cm × 40 cm) a vyložte jej pečicím papírem.
  • 2Do větší mísy nasypte oba druhy mouky a přidejte 150 ml vlažné vody, sušené droždí, třtinový cukr, 30 ml olivového oleje, sušený rozmarýn a najemno nasekaná sušená rajčata. Pomocí rukou vypracujte těsto. Těsto by mělo být pružné a po zpracování by se z něho měl snadno vytvořit bochánek. Pokud je těsto moc řídké, přidejte mouku.
  • 3Z hotového těsta vytvarujte bochánek a ponechte jej v míse. Mísu zakryjte potravinářskou fólií a bochánek nechte 30 minut odležet.
  • 4Po uplynutí času z těsta vytvarujte ovál o délce cca 30 cm a výšce 2 cm. Ovál těsta poté přesuňte na připravený plech a na plechu do těsta udělejte pomocí prstů nepravidelné důlky o hloubce cca 0,5 cm. Nakonec těsto potřete zbylým olejem a vložte na 18–22 minut do trouby předehřáté na 200–205 °C.
  • 5Upečenou focacciu vyjměte z plechu, nechte alespoň 20 minut vychladnout a následně podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

MOHLO BY SE HODIT