6 PORCÍDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 250 g polotučného tvarohu
- 60 g strouhaného kokosu
- 6 žloutků
- 6 bílků
- 2 lžíce bramborového škrobu
- 3 lžíce medu
- 5 lžic holandského kakaa
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- Sůl
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 200–205 °C, připravte si plech (30 cm × 40 cm) a vyložte jej pečicím papírem.
- 2Do větší mísy vložte strouhaný kokos, žloutky, bramborový škrob, 1 lžíci medu, kakao a kypřicí prášek do pečiva. Pomocí metličky vše důkladně vyšlehejte.
- 3Poté do vyšší nádoby vložte bílky a špetku soli a pomocí tyčového mixéru se šlehacím nástavcem vytvořte tuhý sníh. Potrvá to cca 3 minuty.
- 4Jakmile máte sníh hotový, pomalu ho vmíchejte do mísy s ostatními ingrediencemi. Vzniklou směs rozprostřete na připravený plech a vložte na 8–9 minut do předehřáté trouby na 200–205 °C.
- 5Po upečení nechte korpus alespoň 30 minut vychladnout na pokojovou teplotu. Mezitím si v míse smíchejte vanilkový extrakt, polotučný tvaroh a zbylé 2 lžíce medu.
- 6Vychladlý korpus překrojte na 2 poloviny. Jednu polovinu potřete tvarohovou směsí, druhou polovinou korpusu vše přiklopte a následně přesuňte na 35–40 minut do mrazáku.
- 7Nakonec vychlazený mléčný řez nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.