5 KUSŮDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 300 g strouhaného kokosu
- 150 g kvalitní hořké čokolády (min. 70 % kakaa)*
- 3 lžíce medu
- 80 g kokosového oleje (rozpuštěného)
- 30 g másla
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Potravinářská fólie
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Ve větší míse důkladně promíchejte strouhaný kokos s medem a kokosovým olejem.
- 2Připravte si vyšší čtvercovou nádobu (20 cm × 20 cm) a vyložte ji potravinovou fólií. Připravenou kokosovou směs napěchujte do nádoby a pomocí dlaně směs stlačte
- 3Poté nádobu s kokosovou směsí vložte alespoň na 30 minut do mrazáku.
- 4Mezitím si nad vodní lázní rozpusťte hořkou čokoládu společně s máslem. Připravte si hrnec a misku, kterou lze zasunout do hrnce, aniž by se přitom dotýkala jeho dna. Do hrnce nalijte malé množství vody a zahřívejte tak, aby se voda mírně vařila. Do misky nalámejte čokoládu a přidejte máslo. Až voda v hrnci začne vřít, ztlumte plamen na mírný stupeň, opatrně vložte misku do hrnce a za stálého míchání nechte čokoládu s máslem pozvolna rozpustit.
- 5Nádobu s kokosovou směsí vyjměte z mrazáku a směs nakrájejte na obdélníky (4 cm × 20 cm). Každý kousek obalte v rozpuštěné čokoládě a nechte okapat (nejlépe na pečicí mřížce). Obalené kousky následně vložte na 20 minut do lednice.
- 6Vychlazené kokosové tyčinky vyndejte z lednice a podávejte. Uskladněné v lednici vydrží cca 5–7 dní.
Tip
*Pro jednodušší obalování tyčinek si rozpusťte více
čokolády.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.