Cart

10 glasses of 750 mlDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR INFUSION

  • 150 g cukru krupice
  • 500 ml octa
  • 25 tablet sacharinu
  • 1 lžička soli

INGREDIENTS

  • 3 kg malých okurek nakládaček
  • 5 oloupaných středních mrkví
  • 1 oloupaný křen
  • 2 oloupané cibule
  • 10–15 ks koprového okvětí
  • 10–15 bobkových listů
  • 20 kuliček nového koření
  • 5 lžiček hořčičného semínka
  • 5 lžiček celého černého pepře
  • 30 ks hřebíčku

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Zavařovací sklenice

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS FOR INFUSION

  • 12 litry vody zahřejeme na 70–80 °C a nasypeme do ní sůl, cukr, sacharin a přilijeme ocet. Přivedeme k varu a vaříme 2 minuty. Poté odstavíme z ohně.

INSTRUCTIONS

  • 1Okurky pečlivě omyjeme a dle potřeby očistíme kartáčkem. Mrkev a křen nakrájíme na kolečka. Větší kolečka ještě přepůlíme. Cibuli přepůlíme a nakrájíme na půlkolečka.
  • 2Na dno sklenic vložíme vždy 5 koleček mrkve, 1–2 kolečka křenu, trochu cibule, dle velikosti 1–2 okvětí kopru, ½ lžičky hořčičného semínka, 2 kuličky nového koření, ½ lžičky celého pepře, dle velikosti 1–2 bobkové listy a 3 ks hřebíčku. Poté do sklenic pečlivě naskládáme okurky.
  • 3Okurky zalijeme teplým nálevem. Sklenice zavíčkujeme, vložíme do zavařovacího hrnce a zalijeme vodou. Zahřejeme na 80 °C a při této teplotě udržujeme 7 minut. Poté sklenice vyjmeme a ihned obrátíme na víčko. Po vychladnutí sklenice otočíme a uskladníme.
Tip
Do láku můžete přidat celou skořici nebo celý zelený pepř. Menší okurky jsou chutnější. Okurky v neotevřené sklenici vydrží 2 roky. Pro větší přehled sklenice označte datem výroby.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR INFUSION

INGREDIENTS

JEŠTĚ POTŘEBUJETE