1 MONSTER BURGERDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 1 hamburgerová bulka
- 250 g mletého krůtího nebo kuřecího masa
- 3 plátky rajčete
- 1/2 žluté papriky
- 5 koleček okurky
- Hrst listů polníčku
- 1 plátek sýru Cheddar
- 3 lžíce kečupu
- 1 uvařené vejce
- 1 černá oliva
- 2 špejle
- Sůl
- Pepř
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Bulku podélně rozřízněte a na suché pánvi lehce oprahněte dozlatova.
- 2Mleté maso smíchejte se solí a pepřem a rozdělte na dvě části. Z každé části vytvarujte kuličku a tu pak mírným zatlačením rozmáčkněte. V obou vzniklých burgerech udělejte uprostřed malou prohlubeň. Maso vložte na pánev s kapkou rozpáleného olivového oleje a každou stranu opékejte přibližně 5 - 6 minut.
- 3Z plátku sýrů vykrájejte zuby - plátek zůstane vcelku, jen na jedné straně postupně odkrajujeme na sebe navazující trojúhelníky tak, aby nám na velké části plátku postupně vznikaly strašidelné zuby.
- 4Papriku nakrájíme na plátky a olivu rozpůlíme.
- 5Nyní se již můžeme pustit do samotného skládání Monster burgeru. Spodní část housky pomažeme lžící kečupu. Na kečup položíme hrst polníčkových listů a přidáme plátky rajčat a několik kousků nakrájené papriky. Na papriku opět navrstvíme lžící kečupu. Na kečupovou vrstvu položíme první ze dvou připravených karbanátků. Na karbanátek přijde opět žlutá paprika a na papriku pak plátky salátové okurky. Na okurky položíme druhý připravený karbanátek a na něj položíme vykrájený plátek sýru. Na sýr pak opatrně nalijeme zbývající lžíci kečupu a přiklopíme vrchní opraženou bulkou.
- 6Uvařené vajíčko rozpůlíme a vyndáme žloutky. Do každé půlky vajíčka umístíme namísto žloutků polovinu černé olivy. Vajíčko napíchneme na špejli tak, aby špejle propíchla i olivu, tím zajistíme, že nám oliva z vajíčka nevypadne. Takto připravené strašidelní oči burgeru pak zapíchneme svrchu do vrchní bulky. Tím nám vzniknou oči tohoto strašidelného Monster burgeru.
TIP
- 1Pokud chcete burger ještě trošku strašidelnější můžete pod a dovnitř rozpůlených oliv nanést ještě trochu kečupu.
Rohlík cooks
Bude to souboj kdo s koho. Tenhle hambáč má totiž pořádně ostré tesáky, tak se ho statečně chopte, podívejte se mu do očí a ukažte mu, kdo tady má navrch!