4 ServingsRychlovka
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 500 g zralých rajčat
- 500 g dužniny vodního melounu
- 1 hrst lístků bazalky
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 70 ml slunečnicového oleje
- 1 kávová lžička soli
- 1 lžíce cukru krupice
- 3 lžičky najemno nastrouhaného zázvoru
PAIRING DISHES WITH WINE
- Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Z omytých a osušených rajčat vykrojíme tuhé středy a rajčata nakrájíme na kostky 3×2 cm. Vychlazený meloun nakrájíme na stejně velké kostky jako rajčata. Bazalku nakrájíme na nudličky.
- 2V míse metličkou prošleháme ocet, olej, sůl, cukr a zázvor, až se cukr rozpustí. Přidáme nakrájená rajčata a meloun, promícháme, posypeme bazalkou a ihned podáváme.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef