Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 800 g dýně hokaido nebo máslové
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml sladké smetany
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 6 stroužků česneku
  • čerstvé zelené bylinky (rozmarýn, oregano, tymián)
  • muškátový oříšek
  • pepř
  • mořská sůl
  • sůl

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Dýni hokaido rozkrojíme a vydlabeme pecky. Dužinu včetně slupky nakrájíme na kostky velké 3 cm. Dýni hokaido nemusíme loupat, protože slupka tepelnou úpravou dostatečně změkne. Pokud použijeme máslovou dýni, tak ji musíme předem oloupat, její slupka je velmi tvrdá.
  • 2Pekáček nebo hlubší plech vyložíme pečicím papírem, na něj rozprostřeme dýni, kterou posolíme a pokapeme olivovým olejem a vše na plechu pořádně promícháme. Přidáme zelené bylinky a celé stroužky česneku a dáme na necelou hodinu péct do trouby předehřáté na 200°C.
  • 3Z upečené dýně odstraníme bylinky, česnek vymáčkneme ze slupky a rozmixujeme ji s teplým zeleninovým vývarem. V hrnci přivedeme dýňový krém k varu, vypneme a již bez vaření do polévky zamícháme sladkou smetanu, dokořeníme strouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem.
  • 4Na talíři můžeme dozdobit trochou sladké smetany, olivového oleje, dýňového oleje, kousky pečené dýně...
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

SUROVINY