Cart

1 ServingRychlovka

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 70 g očištěné hovězí svíčkové
  • 15 g hoblinek parmezánu
  • 10 lístků rukoly
  • 3 lžíce olivového oleje
  • ½ citronu
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

YOU ALSO NEED

  • pečicí papír o velikosti dvou talířů
  • nůžky

PAIRING DISHES WITH WINE

  • K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Na stůl položíme arch pečicího papíru, který přehneme napůl. Na papír nakreslíme kruh o průměru talíře, na který budete servírovat.
  • 2Papír potřeme olivovým olejem a doprostřed položíme maso. Přikryjeme horní polovinou papíru a maso pomalu plochou stranou paličky rozklepáváme až k narýsovanému kruhu, směrem od středu do stran.
  • 3Rozklepané maso zastřihneme do pravidelného kruhu, který jsme narýsovali. Sloupneme jednu stranu papíru, maso položíme na talíř a stáhneme druhou stranu papíru jako samolepku. Maso lehce potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
  • 4V misce zakápneme rukolu trochou olivového oleje a pár kapkami citronu. Zlehka osolíme, opepříme, promícháme a položíme na carpaccio. Ozdobíme hoblinkami parmezánu a citronem.
     
     
     
     
     
Tip
Tímto jednoduchým způsobem připravíte pokaždé velmi rychle carpaccio, aniž byste museli maso mrazit a následně krájet na nářezovém stroji. K přípravě tohoto pokrmu budete potřebovat paličku na maso.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

YOU ALSO NEED

PAIRING DISHES WITH WINE