Cart

34 KUSŮDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY NA TĚSTO

  • 220 g celozrnné špaldové mouky
  • 1 vejce
  • 60 g jemně mletých vlašských ořechů
  • 100 g medu
  • 60 g másla
  • 1 lžička perníkového koření
  • ½ lžičky jedlé sody

SUROVINY NA DOKONČENÍ

  • 200 g datlí
  • 100 ml kondenzovaného mléka
  • Mleté vlašské ořechy

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení
  • Potravinářská fólie

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Těsto si připravíme den předem. Na vále smícháme sypké suroviny, uděláme důlek a přidáme vejce, med a máslo. Vše zpracujeme rukama do kompaktního těsta, které zabalíme do potravinové folie. Uložíme jej na noc do lednice. Pokud nemáme tolik času, necháme odležet alespoň 1 hodinu.
  • 2Troubu zapneme na 170 °C. Z těsta vyválíme plát o tloušťce 5 milimetrů, který přemístíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 12-13 minut.
  • 3Datle namočíme na 1 hodinu. Následně vodu slijeme a datle rozmixujeme na pastu.
  • 4Vychladlý plát rozdrobíme rukama nebo pomocí mixeru. Přibližně 3 lžíce dáme stranou a smícháme s mletými ořechy. Vznikne směs na obalování kuliček. Zbytek smícháme s datlovou pastou a kondenzovaným mlékem. Ze vzniklé hmoty tvoříme kuličky o průměru 2,5 cm, které obalíme ve vytvořené obalovací směsi.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA DOKONČENÍ

JEŠTĚ POTŘEBUJETE