• Omlouváme se všem zákazníkům, tohle se nám nepovedlo.😔
    O víkendu a během dnešního dne jsme podcenili, jak velkou zásobu masa a ryb máme mít připravenou skladem. Tato chyba způsobila, že máme aktuálně vysokou nedostupnost na těchto položkách.
    Show more
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

KVÁSEK

  • 150 g hladké pšeničné mouky
  • 1 lžíce aktivního pšeničného kvásku

TĚSTO

  • 300 g hladké pšeničné mouky
  • olivový olej
  • 8 g soli

NÁPLŇ

  • 200 g lišek obecných
  • 5 cl olivového oleje
  • snítka rozmarýnu
  • vločková sůl
  • špetka soli

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP NA Kvásek

  • 1Suroviny smícháme s 150 ml vlažné vody v misce, přikryjeme ji potravinářskou fólií a odstavíme na 10 až 12 hodin na teplejší místo.

POSTUP NA TĚSTO

  • 1V míse smícháme kvásek, 200 ml vlažné vody, vodu a sůl a krátce hněteme. Vznikne řidší lepkavé těsto. To dáme do misky vymazané olivovým olejem, přikryjeme utěrkou a necháme 2 hodiny kynout, přičemž každých 30 minut těsto odvzdušníme přeložením na polovinu.

POSTUP NA NÁPLŇ

  • 1Během kynutí si připravíme lišky. Očistíme je, větší překrojíme na půl a v misce je promícháme s lžící olivového oleje a špetkou soli. Obereme lístky ze snítky rozmarýnu.
  • 2Hlubší plech o rozměrech 35 x 24 cm vymažeme olivovým olejem a vykynuté těsto rozprostřeme po celé jeho ploše. Do těsta uděláme prsty na rukou důlky, poklademe na něj připravené lišky a do důlků nalijeme zbytek olivového oleje. Celý koláč lehce posypeme vločkovou solí a rozmarýnem a lehce je do těsta zatlačíme. Dáme kynout na 1 až 2 hodiny (dokud nezdvojnásobí svůj objem).
  • 3Pečeme 25 až 30 minut v troubě vyhřáté na 230°C.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

KVÁSEK

TĚSTO

NÁPLŇ