5 PORCÍDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 100 g hlívy ústřičné (lze vynechat)
- 60 g libovolných sušených hub (namočených ve vodě alespoň 2 hodiny předem)
- 300 g celozrnné bagety (nakrájené na kostičky o velikosti 1 cm × 1 cm)
- 35 g másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 150 g bílé cibule (nakrájené najemno)
- 1 lžíce drceného kmínu
- 100 ml polotučného mléka
- 2 vaječné žloutky + 2 bílky
- Sůl
- Pepř
SUROVINY NA DOCHUCENÍ
- Česnek
- Čerstvý tymián
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 190–195 °C a připravte si zapékací nádobu (20 cm × 30 cm).
- 2Poté si ve větší pánvi na středním plameni rozehřejte máslo a 2 lžíce olivového oleje.
- 3Mezitím si nakrájejte předem namočené houby a hlívu ústřičnou na menší kousky. Jakmile je pánev rozpálená, vložte do ní najemno nakrájenou cibuli, nakrájené houby, drcený kmín, sůl a pepř a společně vše opékejte na středním plameni 6–7 minut.
- 4Opečenou směs přesuňte do větší mísy spolu s na kostičky nakrájenou celozrnnou bagetou, 2 žloutky a 100 ml mléka.
- 5Bílky přesuňte do vyšší šlehací nádoby, kde z nich následně pomocí tyčového mixéru se šlehacím nástavcem vyšlehejte sníh (potrvá to cca 3–4 minuty). Ušlehaný sníh pomalu vmíchejte do mísy k ostatním ingrediencím.
- 6Takto připravenou směs přesuňte do připravené zapékací nádoby. Naplněnou nádobu vložte do trouby předehřáté na 190–195 °C a pečte po dobu 33–36 minut.
- 7Po upečení hubník nakrájejte na porce a podávejte.
Tip
Hotový hubník můžete dochutit najemno nastrouhaným česnekem nebo najemno nakrájeným čerstvým tymiánem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.