Cart

20 KUSŮDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 130 g celozrnných piškotů (lze použít piškoty bez lepku)
  • 20 g holandského kakaa
  • 50 g třtinového cukru
  • 70 g másla (změklého)
  • 30 g medu
  • 3 lžíce polotučného mléka
  • 100 g smetanového sýru
  • 1 lžíce vanilkového extraktu

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nejprve si odeberte 15–20 kusů piškotů a dejte je stranou. Zbytek piškotů vložte do mixéru společně s kakaem a třtinovým cukrem a vše rozmixujte do konzistence prachu. Rozmixovanou směs vložte do větší mísy a přidejte máslo, 20 g medu a mléko. Vše promíchejte a vypracujte tuhé těsto. Hotové těsto zabalte do potravinové fólie a vložte alespoň na 1 hodinu do lednice.
  • 2Po uplynutí uvedeného času si v menší misce smíchejte smetanový sýr, 10 g medu a vanilkový extrakt. Těsto vyjměte z lednice a nachystejte si hotovou náplň ze smetanového sýru a zbylé piškoty. Těsto vtlačte do forem na vosí hnízda, pomocí úzkého konce vařečky vytvořte do těsta důlek, do něj naneste náplň a přiklopte piškotem. Následně vosí hnízda vyjměte z formy. Takto pokračujte, dokud nezpracujete všechno těsto.
  • 3Vosí hnízda nechte alespoň 24 hodin odležet v chladu. Skladujte v lednici, kde vydrží cca 1 týden
Tip
Vosí hnízda můžete zamrazit a skladovat 3–4 měsíce.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY