Cart

4 PORCEDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 500 g těstovin Rigatoni
  • 800 g konzervovaných rajčat
  • 1 dcl vodky
  • 250 ml smetany 33 %
  • 1 středně velká žlutá cibule
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g italské pancetty
  • 100 g sýru parmazánového typu
  • Hrst čerstvé petržele
  • Vločkové chilli
  • Sůl
  • Pepř

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu - al dente. Mezitím na suché pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou pancettu. Až bude křupavá, dáme ji stranou. Na stejné pánvi na másle orestujeme dozlatova cibuli nakrájenu najemno, přidáme drcený česnek a necháme rozvonět. Přidáme nakrájená rajčata, konzervy propláchneme vodou a přidáme do omáčky - cca 1 dcl vody. Osolíme a opepříme a necháme probublávat na mírném plameni cca 20 minut.
  • 2Poté rajčatovou směs rozmixujeme dohladka. Přilijeme vodku a necháme vyvařit alkohol, po pěti minutách by měl být vyvařený. Pánev stáhneme z plotny a vlijeme smetanu, poté již nevaříme. Vše společně promícháme a případně dochutíme solí a pepřem. V této fázi také přidáme dle chuti chilli.
  • 3Těstoviny promícháme s omáčkou, restovanou pancettou, nasekanou petrželí a podáváme s najemno nastrouhaným sýrem.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY