4–6 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR FLAVOURED STOCK
- 400 g kuřecích prsou bez kůže
- 1,4 l kuřecího vývaru
- 100 g jarní cibulky
- 40 g čerstvého koriandru
- 40 g oloupaného zázvoru, nakrájeného najemno
- 10 g oloupaného česneku, nakrájeného najemno
- 20 g červené chilli papričky
INGREDIENTS FOR COMPLETION
- 500 ml kokosového mléka
- 750 ml ochuceného vývaru
- 25 g oloupaného zázvoru
- 30 g bílé části jarní cibulky
- 5 lžic limetové šťávy
- 3 lžíce rybí omáčky
- 60 g čerstvého koriandru se stonky
- 10 g červené chilli papričky
- 30 g hnědého cukru
- sůl
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS FOR FLAVOURED BROTH
- 1Suroviny na vývar dáme do hrnce, přivedeme k varu, stáhneme vytvořenou pěnu a vaříme nezakryté na mírném ohni 15 minut. Poté stáhneme z ohně a necháme 20 minut odstát.
- 2Maso vyndáme z hrnce a nakrájíme na plátky silné 1 cm. Hotový vývar přecedíme přes jemné síto do čistého hrnce.
COMPLETION
- 1Zázvor nakrájíme na tenké plátky, koriandr i se stonky a jarní cibulku nakrájíme najemno. Chilli papričku nakrájíme na jemné plátky.
- 2Ochucený vývar přivedeme k varu, přidáme do něj zázvor a kokosové mléko a opět přivedeme k varu. Přidáme nakrájený koriandr, nakrájené maso z ochuceného vývaru a cukr, promícháme, přivedeme k varu a vaříme 3 minuty.
- 3Přidáme limetovou šťávu, promícháme, přidáme rybí omáčku, znovu přivedeme k varu a vaříme další 3 minuty. Dle chuti osolíme. Přidáme jarní cibulku a chilli papričku, promícháme a stáhneme z ohně.
Tip
Zbytek ochuceného vývaru můžete zamrazit nebo připravit více polévky. Pak ale musíte navýšit množství limetové šťávy, cukru a rybí omáčky tak, aby polévka měla vyváženou kyselosladkou chuť s vyrovnanou slanou chutí v závěru.
Do ochuceného vývaru můžete přidat 2 ks překrojené citronové trávy a 8 ks kafírových lístků.
Místo hnědého cukru můžete použít palmový cukr, který má velmi charakteristickou chuť.
Čerstvé chilli můžete přidat či ubrat dle chuti.
Do polévky můžete na poslední 3 minuty varu přidat malé čerstvé žampiony nakrájené na čtvrtiny nebo hlívu natrhanou na menší kousky.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef