Cart

6 PORCÍRychlovka

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 300 g smetanového sýru
  • 40 g polotučného tvarohu ve vaničce
  • 2 jarní cibulky (pouze vrchní zelenou část)
  • 1 menší hrst čerstvé pažitky
  • 40 g vlašských ořechů
  • Sůl
  • Pepř

ALTERNATIVA JARNÍ CIBULKY

  • Petrželová nať

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Do menší mísy dejte smetanový sýr a tvaroh a zamíchejte. Zelenou část jarních cibulek nasekejte najemno a přidejte do mísy k tvarohu a sýru. Dochuťte solí a pepřem a dejte stranou.
  • 2Následně si najemno nakrájejte pažitku a nožem nebo v robotu najemno nasekejte vlašské ořechy. Obojí dejte do hlubokého talíře a smíchejte
  • 3Nakonec ze sýrové směsi v míse vytvořte rukama kouli a obalte ji ve směsi pažitky a vlašských ořechů. Dejte odležet do lednice (asi na 30–60 minut) a můžete podávat.
  • 4Sýrovou kouli můžete skladovat v lednici ve vzduchotěsné krabičce nebo přikrytou fólií až 5 dní.
Tip
Místo jarní cibulky můžete použít čerstvou petrželovou nať.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

ALTERNATIVA JARNÍ CIBULKY