4 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 600g filetů z tresky
- 800 g brambor
- 100 g kukuřičné strouhanky s lupínky
- 3 lžíce hladké špaldové mouky
- 2 vejce
- 1 citron
- 350 g mraženého hrášku
- Malá hrst lístků čerstvé bazalky
- Řepkový olej
- Sůl
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vložíme do hrnce s horkou vodou, osolíme a vaříme 10 minut na mírném ohni. Hranolky scedíme a necháme oschnout. Následně je osolíme, zakápneme 1 lžící oleje, opatrně promícháme a přeložíme na plech s pečícím papírem. Hranolky by měly ležet samostatně, aby se správně opekly.
- 2Filety očistíme, pinzetou odstraníme kosti a nakrájíme na kusy. Ty osolíme, obalíme ve špaldové mouce, poté v rozšlehaném a osoleném vejci a nakonec v kukuřičné strouhance. Pokládáme na plech s pečícím papírem.
- 3Pokud máme horkovzdušnou troubu, vložíme oba plechy do trouby a pečeme 20 minut na 200°C. Filety v polovině času otočíme, hranolky promícháme, aby se opekly ze všech stran. Filety vyjmeme a zvýšíme teplotu na 220°C a dopékáme hranolky dalších 10 minut. Můžeme ještě jednou promíchat.
- 4Hrášek uvaříme do měkka. Následně rozmixujeme, osolíme, přidáme nakrájenou bazalku a šťávu z půlky citronu.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!