Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 600g filetů z tresky
  • 800 g brambor
  • 100 g kukuřičné strouhanky s lupínky
  • 3 lžíce hladké špaldové mouky
  • 2 vejce
  • 1 citron
  • 350 g mraženého hrášku
  • Malá hrst lístků čerstvé bazalky
  • Řepkový olej
  • Sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vložíme do hrnce s horkou vodou, osolíme a vaříme 10 minut na mírném ohni. Hranolky scedíme a necháme oschnout. Následně je osolíme, zakápneme 1 lžící oleje, opatrně promícháme a přeložíme na plech s pečícím papírem. Hranolky by měly ležet samostatně, aby se správně opekly.
  • 2Filety očistíme, pinzetou odstraníme kosti a nakrájíme na kusy. Ty osolíme, obalíme ve špaldové mouce, poté v rozšlehaném a osoleném vejci a nakonec v kukuřičné strouhance. Pokládáme na plech s pečícím papírem.
  • 3Pokud máme horkovzdušnou troubu, vložíme oba plechy do trouby a pečeme 20 minut na 200°C. Filety v polovině času otočíme, hranolky promícháme, aby se opekly ze všech stran. Filety vyjmeme a zvýšíme teplotu na 220°C a dopékáme hranolky dalších 10 minut. Můžeme ještě jednou promíchat.
  • 4Hrášek uvaříme do měkka. Následně rozmixujeme, osolíme, přidáme nakrájenou bazalku a šťávu z půlky citronu.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE