Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 250 g hovězí roštěné
  • 100 g rýžových nudlí v suchém stavu
  • 2 stroužky česneku (prolisované)
  • 2cm kousek čerstvého zázvoru (nastrouhaný najemno)
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 střední červená paprika
  • 1 střední žlutá cibule
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička medu
  • 100 ml hovězího vývaru (nebo vody)
  • 15 g nasekané jarní cibulky k podávání (můžete vynechat)
  • Sůl
  • Pepř

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Hovězí maso nakrájejte na tenké nudličky, vložte do mísy a smíchejte s prolisovaným česnekem, nastrouhaným zázvorem, kukuřičným škrobem a 1 lžící slunečnicového oleje. Výslednou směs osolte a opepřete a dejte zatím stranou.
  • 2Mezitím si nachystejte zeleninu: papriku očistěte a nakrájejte na tenké nudličky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky.
  • 3Nyní si v hrnci začněte zahřívat přibližně 1–1,5 l vody na vaření rýžových nudlí. V mezidobí začněte připravovat hovězí směs (viz níže). Až voda v hrnci začne vřít, osolte ji, přidejte nudle a vařte je na středním plameni po dobu uvedenou na obalu (většinou se jedná pouze o pár minut). Nudle průběžně kontrolujte, aby se nepřevařily.
  • 4Pro přípravu hovězí směsi si připravte nepřilnavou pánev, nalijte do ní 1 lžíci slunečnicového oleje, na silném plameni ji rozpalte a poté do pánve přidejte masovou směs z mísy. Směs opékejte na silném plameni přibližně 5 minut, dokud se maso ze všech stran nezatáhne. Následně do pánve přidejte nakrájenou papriku a cibuli a vše opékejte další 3 minuty. Poté stáhněte plamen na střední stupeň, přidejte do pánve sójovou omáčku, med a hovězí vývar (nebo vodu), vše řádně promíchejte, pánev přiklopte pokličkou a směs nechte zhoustnout (potrvá to přibližně 2 minuty).
  • 5Hotovou masovou směs z pánve rozdělte do 2 talířů, posypte nasekanou jarní cibulkou a podávejte s uvařenými nudlemi.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Barbora Lundgren .

SUROVINY