6 PORCÍDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 500 g batát
- 1 lžíce řepkového oleje
- 3 stroužky česneku
- 400 g cottage sýru
- 1× vejce
- 1 lžička sušeného oregana
- 2 lžíce olivového oleje
- 400 g kvalitního mletého hovězího masa
- 1 lžička mletého sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 800 g loupaných krájených rajčat z konzervy
- 100 g mozzarelly (nastrouhat)
- Sůl
- Pepř
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Troubu předehřejte na 185 °C. Batáty očistěte a nakrájejte, nebo nastrouhejte na tenké plátky (cca 2–3 mm). Cibuli s česnekem oloupejte, cibuli nasekejte najemno a česnek nastrouhejte najemno.
- 2V misce smíchejte cottage s vejcem, lžičkou oregana, solí a pepřem a dejte stranou.
- 3V hlubší pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte najemno nasekanou cibuli a opékejte ji 2–3 minuty na středním plameni. K cibuli přidejte nastrouhané stroužky česneku a opékejte ještě další 1 minutu. Do pánve přidejte mleté maso a opékejte dalších cca 10 minut. Poté přidejte tymián, rozmarýn a loupaná rajčata, směs zamíchejte a odstavte.
- 4Připravte si zapékací mísu (20 cm × 40 cm). První vrstvu vytvořte z ½ batátových plátků. Vyskládejte je na dno zapékací mísy, přelijte je ½ masové směsi a rovnoměrně rozprostřete po povrchu batát. Poté na masovou směs rovnoměrně navrstvěte ½ cottage směsi. Všechny tyto kroky ještě jednou zopakujte a poslední vrstvu posypte strouhanou mozzarellou.
- 5Zapékací mísu vložte do předehřáté trouby a pečte při 175–185 °C 35–40 minut.
- 6Hotové lasagne rozdělte do 6 talířů a podávejte.
Tip
Pro vegetariánskou variantu lasagní opečte místo masa najemno nasekanou cuketu a lilek.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Barbora Lundgren.