Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 400 g jedlých předvařených kaštanů
  • 450 ml zeleninového vývaru
  • 1 pórek
  • 250 ml smetany ke šlehání 33 %
  • 2 stroužky česneku
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 160 g hub shii-take
  • 3 lžíce másla
  • 1/2 lžičky celého kmínu
  • Sůl
  • Černý pepř

SUROVINY NA OZDOBU

  • Klíčky červené ředkvičky na ozdobu (nemusí být)

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla a orestujeme na něm pórek. Přidáme celé snítky tymiánu a rozmačkaný česnek, krátce zarestujeme. Dále přidáme kaštany a zalijeme vývarem. Společně vaříme na velmi mírném plamenu 30 minut. Použijeme pokličku, aby se nám tekutina příliš nevyvařila.
  • 2Mezitím na zbytku másla orestujeme houby doměkka. Malé shii-take necháme vcelku, větší překrojíme. Osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Dáme stranou.
  • 3Po 30 minutách vyndáme z polévky tvrdé větvičky tymiánu, ze kterých opadaly lístečky. Vše rozmixujeme dohladka. Přilijeme smetanu a již nevaříme. Pokud bude krém příliš hustý, stačí naředit trochou mléka. Nyní krém dochutíme solí a pepřem.
  • 4Podáváme s orestovanými houbami shii-take a klíčky ředkvičky.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY

SUROVINY NA OZDOBU