Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

10 BURGERŮDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

DOMÁCÍ BURGER BULKY

  • 420 g hladké mouky
  • 1 vejce a 2 žloutky
  • 135 ml slunečnicového oleje
  • sůl
  • 210 ml vlažného mléka
  • 35 g cukr moučka
  • 35 gramů čerstvého droždí

TRHANÁ KACHNA

  • 1 celý česnek
  • Sůl
  • Pepř
  • Kmín
  • 1 celá kachna bez drobů (nebo 6-8 kachních stehen)

KARAMELIZOVANÁ CIBULKA

  • 4 větší červené cibule
  • 4 lžíce balzamikového octa
  • Lžíce oleje
  • 2 lžíce cukru
  • 1 větvička čerstvého rozmarýnu
  • Sůl
  • Pepř

PARMAZÁNOVÝ CHIPS

  • 10 lžic strouhaného parmazánu

DOMÁCÍ MAJONÉZA

  • 3 čerstvé žloutky
  • 225 ml slunečnicového oleje
  • Šťáva z půlky citronu

NA DOKONČENÍ BURGERU

  • 300 g sýru Gorgonzola
  • Vanička rukoly

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP NA DOMÁCÍ BURGER BULKY

  • 1Nejdříve si připravíme kvásek smícháním vlažného mléka, cukru a droždí. V druhé míse si prosejeme mouku, přidáme vejce, žloutky, sůl a olej. Až vzejde kvásek, přelijeme ho do mísy, kde je prosetá mouka.
  • 2Těsto zpracováváme do té doby, než je těsto krásně sjednocené a hladké. Zpracované těsto přendáme do čisté mísy a necháme kynout.
  • 3Po vykynutí přendáme těsto na pomoučněnou plochu a rozdělíme ho na 10 stejných částí. Vypracujeme bochánky tak, aby na vrchu byly co nejhladší (aby nepopraskaly).
  • 4Bochánky přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme vejcem a posypeme dle chuti např. sezamem, kmínem, solí... Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C (cca 15-20 minut).

POSTUP NA TRHANOU KACHNU

  • 1Očištěnou kachnu osolíme, opepříme, přidáme kmín a dáme spolu s oloupaným česnekem do uzavíratelného pekáče péct do předem vyhřáté trouby na 180-190 °C cca 3,5 hodin, přikrytou. Poté sundáme víko a necháme dopéct dokřupava. Maso by po upečení mělo jít krásně natrhat.

POSTUP NA KARAMELIZOVANOU CIBULKU

  • 1Cibuli nakrájíme na proužky, orestujeme ji na oleji a přidáme rozmarýn. Restujeme cca 10 minut, po orestování přidáme cukr. Cukr vytvoří na cibuli karamel.
  • 2Přidáme balzamikový ocet a necháme odpařit. Na konci vyndáme rozmarýn a necháme vychladnout.

POSTUP NA PARMAZÁNOVÝ CHIPS

  • 1Na parmazánový chips budeme potřebovat pouze strouhaný parmazán, který rozprostřeme na vyložený plech pečícím papírem do 10 hromádek a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C asi 3-5 minut. Po roztečení, vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Hromádky sýru je dobré dělat s většímu rozestupy, protože se sýr rozteče.

POSTUP NA DOMÁCÍ MAJONÉZU

  • 1Veškeré suroviny musí mít pokojovou teplotu, jinak by mohlo dojít ke sražení. Žloutky smícháme s citronovou šťávou, osolíme, opepříme a metličkou šleháme. Při šlehání postupně přidáváme olej. Nejlepší je přidávat po kapkách a pokaždé důkladně zapracovat, po zhoustnutí směsi už můžeme olej přidávat ve větším množství. Po zapracování veškerého oleje je majonéza hotová.

POSTUP NA DOKONČENÍ BURGERU

  • 1Bulku rozřízneme na polovinu, spodní část i horní část potřeme majonézou. Na spodní část dáme gorgonzolu, dále natrhanou kachnu, rukolu, karamelizovanou cibuli, parmazánový chips a přiklopíme druhou polovinou bulky.
Anna Šizlingová
Anna Šizlingová je vítězkou soutěže o nejlepší #burgervrohliku. Její Burger s trhanou kachnou byl vybrán šéfkuchařem z Dish burger bistra a porazil více než 150 ostatních soutěžních receptů.

DOMÁCÍ BURGER BULKY

TRHANÁ KACHNA

KARAMELIZOVANÁ CIBULKA

PARMAZÁNOVÝ CHIPS

DOMÁCÍ MAJONÉZA

NA DOKONČENÍ BURGERU