Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 150 g krupicového cukru
  • 1 kg hrušek
  • 2 lžíce vodky
  • 1 malá větvička čerstvého rozmarýnu
  • nastrouhaná kůra a šťáva z jednoho citronu

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky. Cukr rozmícháme v kastrolku s vodou, přivedeme k varu a vaříme asi 2 minuty, dokud se cukr úplně nerozpustí. Přidáme hrušky, rozmarýn nasekaný na drobno a citronovou kůru a vaříme 5 minut, dokud se hrušky nezačnou lehce rozpadat. V povařených hruškách rozmícháme citronovou šťávu, směs necháme trochu prochladnout a rozmixujeme ji dohladka. Chceme-li, aby byl sorbet úplně hladký, hruškové pyré propasírujeme přes jemné sítko. V pyré rozmícháme vodku a necháme je do následujícího dne vychladit v lednici.
  • 2Druhý den hruškové pyré nalijeme do zmrzlinovače. Dále s výrobou sorbetu postupujeme podle návodu k zmrzlinovači.
Tip
Pokud nemáme zmrzlinovač, stejného efektu dosáhneme tím, že směs vložíme do mrazáku a každou půl hodinu ji pořádně promícháme.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

SUROVINY