Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 250 g měkkého tvarohu v papírovém obalu
  • 150 g špaldové celozrnné mouky
  • 1 vejce
  • 300 g švestek
  • 30 g stévie v prášku
  • 30 g mletého máku
  • ½ lžičky mleté skořice
  • 20 g másla

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Na vále smícháme tvaroh, vejce a mouku. Rukama vypracujeme těsto, které rozdělíme na 4 díly. Z každého vyválíme váleček, který rozkrájíme na menší kousky a z nich následně vytvoříme šišky.
  • 2Připravíme si hrnec s 2 litry vody, osolíme a jakmile začne vřít, vložíme šišky, stáhneme oheň, aby nevřela a vaříme 2-3 minuty podle velikosti šišek. Jakmile vyplavou na hladinu, jsou uvařené a můžeme je vytáhnout. Ještě horké šišky polijeme rozpuštěným máslem a posypeme mletým mákem a stévií.
  • 3Švestky omyjeme, vypeckujeme a rozmixujeme. Švestkovou omáčku 10 minut povaříme a dochutíme stévií a skořicí.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY