Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 1/2 střední dýně Hokkaido
  • 5 stroužků česneku
  • Sůl
  • pepř (doporučuji červený kampotský pepř)
  • 140 g ricotty
  • 60 g smetany ke šlehání
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 bílá cibule
  • 200 g rýže Arborio
  • 1 dcl suchého bílého vína
  • 750 ml - 1 l kuřecího či hovězího vývaru
  • 50 g sýru Gran Moravia či Parmezánu

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Rozehřejte troubu na 180 stupňů.
  • 2Dýni omyjte a nakrájejte na větší kousky, dejte ji do zapékací mísy.
  • 3Česnek zbavte slupky a také dejte do zapékací mísy.
  • 4Pokapejte 1 lžící olivového oleje, osolte, opepřete a dejte na 20 - 30 min péct doměkka do trouby.
  • 5Ohřejte v rendlíku vývar.
  • 6Mezitím v hlubší pánvi rozehřejte 2. lžíci olivového oleje, cibuli zbavte slupky a nakrájejte ji nadrobno.
  • 7Cibuli orestujte a přidejte rýži, kterou také lehce orestujte.
  • 8Nyní přilijte víno a nechte odpařit.
  • 9Ztlumte plamen na střední vyšší (já mám na indukci 14 stupňů a na risotto volím stupeň 11).
  • 10Teď je čas na vývar, přilijte ho do pánve ale pouze tolik, aby byla rýže ponořená a vždy jak se odpaří, přilijte další vývar, takto postupujte až do chvíle než je rýže na skus.
  • 11Upečenou dýni a česnek rozmixujte dohladka spolu s ricottou a smetanou.
  • 12Dýňové pyré přidejte do uvařené rýže.
  • 13Přidejte najemno nastrouhaný sýr, promíchejte a podle chuti dosolte a opepřete.
  • 14Risotto by mělo být tekutější, na talíři by se mělo takzvaně rozlít.
  • 15Podávejte s pečeným či grilovaným kuřecím prsem.
Kateřina Jašková
Máma dvou holčiček, food blogerka a fotografka. Katka z blogu milluji.cz se ve svých receptech zaměřuje na vyvážené recepty a na zdravý životní styl. Je zastáncem kvality a jednoduchých receptů, které v kuchyni zvládne každý vytížený rodič.

SUROVINY