8 CHLEBÍČKŮDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
POMAZÁNKA
- 100 g tuňáka v oleji
- 1 ks jarní cibulky
- 1 vejce
- 1 lžíce citronové šťávy
- 100 g cottage sýru
- Špetka soli
- 1 snítka kopru
- 2 snítky nakrájené pažitky
- Špetka pepře
- Lžička plnotučné hořčice
- 2 lžíce řeckého jogurtu
NA OZDOBU
- 2 křepelčí vejce na ozdobu
- Kopr na ozdobu
- 8 listů ledového salátu
- 3 ks kapary
- 8 ks černých oliv
- Řeřicha na ozdobu
- 1 bageta
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Do mísy dáme sýr cottage, řecký jogurt, hořčici, sůl, pepř bílý a citrónovou šťávu. Vše společně vymícháme metlou až se spojí v krém.
- 2Do druhé mísy vyklopíme tuňáka, přidáme pažitku, kopr, jarní cibulku, nasekané uvařené vejce a nakonec přidáme ochucený sýrový krém.
- 3Vše společně lehce stěrkou vymícháme. Ale pozor, nešleháme.
- 4Křepelčí vajíčka vložíme do hrnce se studenou vodou. Přivedeme k varu a vaříme cca 80 až 90 vteřin.
- 5Kapary a uvařené křepelčí vejce nakrájíme na měsíčky a olivy rozpůlíme. Bagetu nakrájíme na plátky.
- 6Na plátek bagety dáme list římského salátu, navrstvíme cca 40 g pomazánky z tuňáka a ozdobíme krájenými olivami, kapary, křepelčími vajíčky, řeřichou a snítkou čerstvého kopru.
Špejle
České chlebíčky a španělské tapas. Jak to jde dohromady? Náramně! Pražská tapas restaurace Špejle, je toho jasným důkazem! Pokud chcete vyzkoušet tvoření tapas doma, máme pro vás exkluzivní recept přímo od šéfkuchaře Špejle.