Cart

8 CHLEBÍČKŮDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

POMAZÁNKA

  • 100 g tuňáka v oleji
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1 vejce
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 100 g cottage sýru
  • Špetka soli
  • 1 snítka kopru
  • 2 snítky nakrájené pažitky
  • Špetka pepře
  • Lžička plnotučné hořčice
  • 2 lžíce řeckého jogurtu

NA OZDOBU

  • 2 křepelčí vejce na ozdobu
  • Kopr na ozdobu
  • 8 listů ledového salátu
  • 3 ks kapary
  • 8 ks černých oliv
  • Řeřicha na ozdobu
  • 1 bageta

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Do mísy dáme sýr cottage, řecký jogurt, hořčici, sůl, pepř bílý a citrónovou šťávu. Vše společně vymícháme metlou až se spojí v krém.
  • 2Do druhé mísy vyklopíme tuňáka, přidáme pažitku, kopr, jarní cibulku, nasekané uvařené vejce a nakonec přidáme ochucený sýrový krém.
  • 3Vše společně lehce stěrkou vymícháme. Ale pozor, nešleháme.
  • 4Křepelčí vajíčka vložíme do hrnce se studenou vodou. Přivedeme k varu a vaříme cca 80 až 90 vteřin.
  • 5Kapary a uvařené křepelčí vejce nakrájíme na měsíčky a olivy rozpůlíme. Bagetu nakrájíme na plátky.
  • 6Na plátek bagety dáme list římského salátu, navrstvíme cca 40 g pomazánky z tuňáka a ozdobíme krájenými olivami, kapary, křepelčími vajíčky, řeřichou a snítkou čerstvého kopru.
Špejle
České chlebíčky a španělské tapas. Jak to jde dohromady? Náramně! Pražská tapas restaurace Špejle, je toho jasným důkazem! Pokud chcete vyzkoušet tvoření tapas doma, máme pro vás exkluzivní recept přímo od šéfkuchaře Špejle.

POMAZÁNKA

NA OZDOBU