Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 500 g rýže na přípravu paelly
  • 100 g krevet
  • 400 g drůbežího masa
  • 150 ml olivového oleje
  • Špetka pepře (podle chuti)
  • Špetka soli (podle chuti)
  • 0,5 g šafránu
  • Snítka rozmarýnu
  • 1 citron
  • 2 větší najemno nakrájené cibule
  • 2 nadrobno nakrájená rajčata
  • 3-4 stroužky česneku
  • 1 nadrobno nakrájená červená paprika
  • 125 g bílých fazolí
  • 175 g zelených fazolek
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 500 g čerstvých mušlí

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Zahřejte pánev (existuje i speciální paellara pánev, přímo na paellu) a na troše olivového oleje dozlatova osmahněte kuřecí maso se solí a pepřem. Poté vyjměte z pánve.
  • 2Do stejné pánve přidejte další olivový olej a orestujte na ní cibuli, česnek, papriku a rajčata. Pečte dokud zelenina nezkaramelizuje.
  • 3Přidejte šafrán, fazole, opečené kuřecí maso, krevety a mušle. Poté do směsi přidejte kuřecí vývar a nechte vařit po dobu pěti minut. Cílem je vytvořit hustou směs.
  • 4Do směsi nasypte rýži, promíchejte a nechte 15-20 minut vařit na mírném ohni.
  • 5Nakonec ještě přidejte snítku rozmarýnu. Ideálně před tím promněte lístky v dlaních, lépe se uvolní se chuť a vůně.
  • 6Před podáváním můžete paellu pokapat olivovým olejem, aioli nebo jinou vhodnou omáčkou, a ke každé porci podávat čtvrtku citronu na pokapání.
Tip
Jak poznat, že je paella hotová? Rýže by měla být na dně lehce připečená. Jedná se o tzv. šarlat, tenkou vrstvu lehce spálené a křupavé rýže. Španělé ji tak milují!
Rohlík cooks
Jak na dokonalou paellu? Na španělských stolech nikdy nenajdete jednu a tu samou. Každá rodina ji modifikuje podle chutí a tradic, se kterými si generace recepty předávají. My vám přinášíme osvědčený recept dovezený přímo ze slunného Španělska.

SUROVINY