4 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 500 g rýže na přípravu paelly
- 100 g krevet
- 400 g drůbežího masa
- 150 ml olivového oleje
- Špetka pepře (podle chuti)
- Špetka soli (podle chuti)
- 0,5 g šafránu
- Snítka rozmarýnu
- 1 citron
- 2 větší najemno nakrájené cibule
- 2 nadrobno nakrájená rajčata
- 3-4 stroužky česneku
- 1 nadrobno nakrájená červená paprika
- 125 g bílých fazolí
- 175 g zelených fazolek
- 1 l kuřecího vývaru
- 500 g čerstvých mušlí
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Zahřejte pánev (existuje i speciální paellara pánev, přímo na paellu) a na troše olivového oleje dozlatova osmahněte kuřecí maso se solí a pepřem. Poté vyjměte z pánve.
- 2Do stejné pánve přidejte další olivový olej a orestujte na ní cibuli, česnek, papriku a rajčata. Pečte dokud zelenina nezkaramelizuje.
- 3Přidejte šafrán, fazole, opečené kuřecí maso, krevety a mušle. Poté do směsi přidejte kuřecí vývar a nechte vařit po dobu pěti minut. Cílem je vytvořit hustou směs.
- 4Do směsi nasypte rýži, promíchejte a nechte 15-20 minut vařit na mírném ohni.
- 5Nakonec ještě přidejte snítku rozmarýnu. Ideálně před tím promněte lístky v dlaních, lépe se uvolní se chuť a vůně.
- 6Před podáváním můžete paellu pokapat olivovým olejem, aioli nebo jinou vhodnou omáčkou, a ke každé porci podávat čtvrtku citronu na pokapání.
Tip
Jak poznat, že je paella hotová? Rýže by měla být na dně lehce připečená. Jedná se o tzv. šarlat, tenkou vrstvu lehce spálené a křupavé rýže. Španělé ji tak milují!
Rohlík cooks
Jak na dokonalou paellu? Na španělských stolech nikdy nenajdete jednu a tu samou. Každá rodina ji modifikuje podle chutí a tradic, se kterými si generace recepty předávají. My vám přinášíme osvědčený recept dovezený přímo ze slunného Španělska.