6 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 2 kuřecí stehna
- 2 kuřecí prsa bez kůže
- 10 g řepkového oleje
- 80 g cibule
- 130 g mrkve
- 80 g pastináku
- 80 g pórku
- 145 g rajčatové passaty
- 1 bobkový list
- 3 kuličky pepře
- 2 kuličky nového koření
- 10 g mleté sladké papriky
- 1 l kuřecího vývaru
- 80 g krémové smetany 15% tuku
- Sůl
VHODNÁ PŘÍLOHA
- Rýže
- Celozrnný kuskus
- Celozrnné těstoviny
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Maso omyjte, osušte a nasolte ze všech stran.
- 2Cibuli i všechny další zeleninu nakrájejte nadrobno.
- 3V hlubokém hrnci rozehřejte olej a na něm orestujte cibuli dosklovata.
- 4Poté přidejte i všechnu ostatní zeleninu a také pořádně orestujte.
- 5Nakonec přidejte maso a ze všech stran zatáhněte.
- 6Poté přidejte mletou papriku, passatu, promíchejte a přilijte vývar.
- 7Do hrnce dejte bobkový list, pepř, nové koření, hrnec přikryjte pokličkou a duste 60 – 90 minut doměkka.
- 8Poté vyjměte maso, ze stehen sundejte kůži a maso oberte. Prsní maso natrhejte vidličkami na vlákna.
- 9Do omáčky přilijte smetanu a rozmixujte dohladka.
- 10Servírujte s rýží či celozrnnými těstovinami.
Kateřina Jašková
Máma dvou holčiček, food blogerka a fotografka. Katka z blogu milluji.cz se ve svých receptech zaměřuje na vyvážené recepty a na zdravý životní styl. Je zastáncem kvality a jednoduchých receptů, které v kuchyni zvládne každý vytížený rodič.