Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 2 kuřecí stehna
  • 2 kuřecí prsa bez kůže
  • 10 g řepkového oleje
  • 80 g cibule
  • 130 g mrkve
  • 80 g pastináku
  • 80 g pórku
  • 145 g rajčatové passaty
  • 1 bobkový list
  • 3 kuličky pepře
  • 2 kuličky nového koření
  • 10 g mleté sladké papriky
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 80 g krémové smetany 15% tuku
  • Sůl

VHODNÁ PŘÍLOHA

  • Rýže
  • Celozrnný kuskus
  • Celozrnné těstoviny

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Maso omyjte, osušte a nasolte ze všech stran.
  • 2Cibuli i všechny další zeleninu nakrájejte nadrobno.
  • 3V hlubokém hrnci rozehřejte olej a na něm orestujte cibuli dosklovata.
  • 4Poté přidejte i všechnu ostatní zeleninu a také pořádně orestujte.
  • 5Nakonec přidejte maso a ze všech stran zatáhněte.
  • 6Poté přidejte mletou papriku, passatu, promíchejte a přilijte vývar.
  • 7Do hrnce dejte bobkový list, pepř, nové koření, hrnec přikryjte pokličkou a duste 60 – 90 minut doměkka.
  • 8Poté vyjměte maso, ze stehen sundejte kůži a maso oberte. Prsní maso natrhejte vidličkami na vlákna.
  • 9Do omáčky přilijte smetanu a rozmixujte dohladka.
  • 10Servírujte s rýží či celozrnnými těstovinami.
Kateřina Jašková
Máma dvou holčiček, food blogerka a fotografka. Katka z blogu milluji.cz se ve svých receptech zaměřuje na vyvážené recepty a na zdravý životní styl. Je zastáncem kvality a jednoduchých receptů, které v kuchyni zvládne každý vytížený rodič.

SUROVINY

VHODNÁ PŘÍLOHA