4 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
KŘÍDLA
- 1,4 kg kuřecích křídel
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- ½ lžičky čerstvě mletého pepře
MARINÁDA
- 10 g oloupaného zázvoru
- 4 oloupané stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g másla
- 4 lžíce hrubozrnné hořčice
- 2 lžíce hnědého cukru
- 200 ml suchého bílého vína
- 4 snítky tymiánu
- 4 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
- 200 ml kuřecího vývaru
- 1 lžička soli
- ½ lžičky pepře
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP NA MARINÁDU
- 1Zázvor nakrájíme nahrubo. Česnek rozmáčkneme plochou stranou nože.
- 2V rendlíku na nižším ohni rozehřejeme olej s máslem, přidáme česnek a 1 minutu ho opékáme z obou stran. Přidáme hořčici a cukr a 5 minut vaříme za častého míchání. Přilijeme najednou víno, promícháme a necháme ho zcela odvařit.
- 3Přidáme zázvor, tymián, petržel, vývar, sůl a pepř a promícháme. Přivedeme k varu, vaříme 10 vteřin a stáhneme z ohně. Marinádu přelijeme do větší mísy.
POSTUP
- 1Křídla v kloubech rozřízneme na 2 části.
- 2Smícháme olivový olej, sůl a pepř, přidáme křídla a vše promícháme. Necháme odležet 30 minut.
- 3Do připravené teplé marinády vložíme křídla a důkladně je v marinádě obalíme ze všech stran. Dáme do lednice odležet na 4 hodiny, nejlépe však přes noc.
- 4Troubu rozehřejeme na 220 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
- 5Křídla vyskládáme na plech, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 30 minut. Po upečení přendáme křídla na servírovací mísu a přelijeme je vzniklým výpekem.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef