4 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
POSTUP
- 6 podlouhlých paprik
- 200 g mozzarelly
- 100 g řecké fety
- 5 snítek máty
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Papriky zvenku dobře opláchněte a pak je i se stopkou podélně rozkrojte na poloviny. Malým nožíkem opatrně vyřízněte jádřinec se semínky tak, aby stopka stále zůstala na místě. Vzniknou vám tak praktické paprikové lodičky.
- 2Mozzarellu slijte z nálevu a nakrájejte na kostičky o hraně přibližně 1 cm. Fetu rozdrobte, mátu oberte ze stonků a nasekejte nahrubo. Sýry a mátu promíchejte, zlehka dosolte, pokud je to nutné, a touto směsí naplňte papriky.
- 3Položte na rozpálený gril slupkou dolů a sýrovou náplní nahoru. Grilujte, až se sýry roztečou a povolí. Tento proces trvá zhruba 5 minut. Nelekněte se, že mozzarella pustí vlivem tepla spoustu mléčné tekutiny, má to tak být. Než se tak stane, zespodu se papriky opečou tak akorát, aby už měly pár sežehlých puchýřků z horka.
- 4Sejměte papriky z grilu a nechte je 5 minut stát a odpočívat. Většina uvolněné tekutiny se opět vsákne do sýra (pokud by snad něco přesto zbylo, klidně vodu slijte). Poté můžete podávat.
Tip
Papriky můžete jemně posypat drcenými čili lupínky.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.