2 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
Ingredients
- 300 g okurky hadovky
- 200 g bílého řeckého jogurtu
- 1 oloupaný stroužek česneku
- 1 lžíce najemno nakrájeného kopru
- 1 lžíce citronové šťávy
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžička soli
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
Instructions
- 1Česnek podélně rozřízneme a vyndáme tuhý klíček, který vyhodíme. Česnek najemno nakrájíme.
- 2Z okurky odkrojíme oba konce a podélně ji rozřízneme. Lžící vyškrábneme semínka a okurku nahrubo nastrouháme. Dáme ji do cedníku, ten položíme na misku a okurku osolíme. Zamícháme a necháme 10 minut odstát, okurka pustí vodu.
- 3Okapanou okurku vymačkáme, smícháme v misce s jogurtem, česnekem, koprem, citronovou šťávou a olivovým olejem. Dáme na 2 hodiny vychladit do lednice. Před podáváním promícháme.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef