5 PORCÍDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 500 g rýže na risotto (Arborio, Carnaroli)
- 5 velkých červených paprik
- 2 mozzarely
- 4 stroužky česneku
- 1 velká cibule
- 60 g másla z toho 30 g másla na zjemnění risotta
- 2 dcl kvalitního bílého suchého vína
- 1 l zeleninového vývaru
- trochu extra panenského olivového oleje
- čerstvě mletý pepř
- najemno nastrouhaný parmezán dle chuti (hrst)
- hrst solených pražených kešu oříšků
- Sůl
SUROVINY NA OZDOBU
- Bazalka
- Řeřicha
- Petrželka
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Troubu předehřejte na 180 stupňů. Papriky omyjte, dejte do zapékací mísy a tu dejte do trouby. Pečte je až do částečného zčernání cca 20 minut.
- 2Poté papriky přendejte do jiné chladné misky a tu vložte do igelitového sáčku nebo ji překryjte potravinovou fólií, aby se papriky zapařily. Nechte je tam do vychladnutí.
- 3Poté papriky stáhněte ze slupky, zbavte je semínek a teď jsou dvě cesty, buď papriky nakrájejtenadrobno, nebo je rozmixujte s trochou olivového oleje do pyré.
- 4Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte obojí nadrobno. V pánvi rozehřejte máslo spolu s trochou olivového oleje a orestujte cibuli a česnek do sklovata.
- 5Poté přidejte rýži, kterou také orestujte. Nyní do pánve přilijte víno a nechte jej odpařit.
- 6Rýži teď zalijte horkým vývarem, vždy tak, aby byla rýže pouze ponořená. Horký vývar přilívejte postupně vždy, když se tekutina z rýže vypaří.
- 7K rýži přidejte sůl a pepř a vařte do změknutí, až bude rýže takzvaně na skus. Ve chvíli, kdy je rýže uvařená na skus, přidejte do ni máslo a nakrájené papriky nebo paprikové pyré.
- 8Nakonec přidejte nastrouhaný parmezán. Kešu oříšky nasucho opražte a nasekejte je nadrobno. Mozzarelu natrhejte na kousky. Risotto podávejte s bylinkami, mozzarelou a kešu oříšky.
Kateřina Jašková
Máma dvou holčiček, food blogerka a fotografka. Katka z blogu milluji.cz se ve svých receptech zaměřuje na vyvážené recepty a na zdravý životní styl. Je zastáncem kvality a jednoduchých receptů, které v kuchyni zvládne každý vytížený rodič.