Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 50 g šalotky
  • 7 g česneku (1 stroužek)
  • 500 g čerstvých rajčat
  • 400 g sekaných rajčat v konzervě
  • 30 g olivového oleje
  • 200 g kuřecího či zeleninového vývaru
  • 10 g třtinového cukru
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ

  • Vařené těstoviny
  • Sýr parmazánového typu

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Šalotku a česnek očistěte a nakrájejte nadrobno.
  • 2Rajčata omyjte a nakrájejte na kousky.
  • 3Ve větším hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm šalotku a česnek.
  • 4Poté přidejte čerstvá rajčata a také orestujte.
  • 5Přidejte rajčata v konzervě a vše zalijte vývarem.
  • 6Přidejte sůl a pepř a duste do chvíle, kdy budou kousky rajčat měkké.
  • 7Poté vše rozmixujte dohladka. Pokud nemáte tak výkonný mixér, můžete ještě omáčku přepasírovat.
  • 8Nakonec do omáčky přidejte cukr a pořádně rozmíchejte.
  • 9Servírujte s uvařenými těstovinami a posypejte sýrem parmazánového typu.
Kateřina Jašková
Máma dvou holčiček, food blogerka a fotografka. Katka z blogu milluji.cz se ve svých receptech zaměřuje na vyvážené recepty a na zdravý životní styl. Je zastáncem kvality a jednoduchých receptů, které v kuchyni zvládne každý vytížený rodič.

SUROVINY

SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ