Cart

1 Sponge cake formDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 350 g polohrubé mouky
  • 250 g másla
  • 6 vajec
  • 300 g cukru krupice
  • 200 ml mléka
  • 150 g nahrubo nakrájených vlašských ořechů
  • 50 g kakaa
  • moučkový cukr na posypání hotové bábovky
  • hrubá mouka na vysypání formy

PAIRING DISHES WITH COFFEE

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Troubu rozehřejeme na 160 °C. Bábovkovou formu důkladně vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
  • 2V rendlíku rozehřejeme máslo. Pět vajec rozdělíme na žloutky a bílky do dvou misek. Z bílků ušleháme pevný sníh. Žloutky a jedno celé vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme mléko, máslo, mouku, nakrájené ořechy a kakao. Vše důkladně promícháme a nakonec opatrně po částech vmícháme sníh z bílků.
  • 3Těsto vlijeme do připravené formy, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 35–40 minut. Po upečení bábovku ihned vyklopíme z formy na mřížku. Po vychladnutí bábovku posypeme moučkovým cukrem.
Tip
Sníh z bílků musí být tak tuhý, že při obrácení dnem vzhůru nevypadne z misky. Po upečení zapíchněte do bábovky špejli. Pokud se na špejli objeví lepivé těsto, pečte bábovku dalších 5 minut a test se špejlí zopakujte. Nejde-li bábovku vyklopit, přikryjte obrácenou formu studenou mokrou utěrkou. Po chvilce se sama uvolní. Takovou pomoc ovšem nebudete potřebovat, když formu důkladně vymažete sádlem místo oleje nebo másla. Můžete ji také místo mouky vysypat strouhankou. Do těsta můžete přidat rozinky. Ještě horkou bábovku můžete potřít rozehřátým máslem a ihned posypat moučkovým cukrem.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH COFFEE