Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 500 g mletého hovězího masa (10 % tuku)
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 stroužek česneku (utřený)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 400 g krájených rajčat z plechovky
  • 2 bobkové listy
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ

  • Rýže
  • Řecký jogurt
  • Čerstvá bazalka
  • Čerstvé oregano

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nejprve si předehřejte troubu na 200–210 °C a připravte si zapékací nádobu (30 cm × 40 cm).
  • 2Do větší mísy dejte mleté maso, přidejte oregano, bazalku, česnek, olivový olej, sůl a pepř a vše dobře promíchejte. Poté do připravené zapékací nádoby vlijte 100 ml vody a přidejte rajčata a bobkové listy. Z masové směsi tvořte koule o hmotnosti 55–60 g a vkládejte je do zapékací nádoby. Jakmile budete mít všechno maso zpracované, dejte koule do trouby a pečte 15–18 minut na 200–210 °C.

TIP NA SERVÍROVÁNÍ

  • 1Hotové masové koule podávejte s rýží a řeckým jogurtem. Můžete je také dle chuti posypat nahrubo nasekanou čerstvou bazalkou nebo oreganem.
Tip
Tento pokrm lze po uvaření rozdělit na porce, nechat vychladnout a následně zamrazit. Zamrazit můžete i syrovou masovou směs, popřípadě již vytvořené masové kuličky
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ