4 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 500 g mletého hovězího masa (10 % tuku)
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 stroužek česneku (utřený)
- 1 lžíce olivového oleje
- 400 g krájených rajčat z plechovky
- 2 bobkové listy
- Sůl
- Pepř
SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ
- Rýže
- Řecký jogurt
- Čerstvá bazalka
- Čerstvé oregano
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 200–210 °C a připravte si zapékací nádobu (30 cm × 40 cm).
- 2Do větší mísy dejte mleté maso, přidejte oregano, bazalku, česnek, olivový olej, sůl a pepř a vše dobře promíchejte. Poté do připravené zapékací nádoby vlijte 100 ml vody a přidejte rajčata a bobkové listy. Z masové směsi tvořte koule o hmotnosti 55–60 g a vkládejte je do zapékací nádoby. Jakmile budete mít všechno maso zpracované, dejte koule do trouby a pečte 15–18 minut na 200–210 °C.
TIP NA SERVÍROVÁNÍ
- 1Hotové masové koule podávejte s rýží a řeckým jogurtem. Můžete je také dle chuti posypat nahrubo nasekanou čerstvou bazalkou nebo oreganem.
Tip
Tento pokrm lze po uvaření rozdělit na porce, nechat
vychladnout a následně zamrazit. Zamrazit můžete i syrovou
masovou směs, popřípadě již vytvořené masové kuličky
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.