10 KUSŮDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 400 g cukety
- 1 lžička sušené majoránky
- 2 stroužky česneku (utřené)
- 100 g jemných ovesných vloček
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- Sůl
- Pepř
- 2 vejce velikosti M
SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ
- Zakysaná smetana
- Pažitka
- Řeřicha
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Cuketu omyjte a nastrouhejte nahrubo. Poté z ní odstraňte vodu tím, že ji přesunete do cedníku a pomocí dlaně zmáčknete. Takto připravenou cuketu vložte do mísy a přidejte vejce, majoránku, česnek, vločky, slunečnicový olej, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte.
- 2Ze vzniklého těsta vytvarujte placky o průměru cca 7–9 cm. Poté si připravte nepřilnavou pánev, rozpalte v ní olivový olej a bramboráky opékejte na středním plameni 2–3 minuty z každé strany.
TIP NA SERVÍROVÁNÍ
- 1Bramboráky podávejte samostatně nebo s dipem ze zakysané smetany. Před podáváním je můžete posypat najemno nasekanou pažitkou nebo čerstvou řeřichou.
Tip
Bramboráky můžete podávat jak teplé, tak studené.
Pro zdravější variantu bramboráků je pečte ve vyhřáté troubě
17–19 minut na 200–210 °C.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.