10 PORCÍDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY NA TĚSTO
- 180 g bílé špaldové mouky hladké
- 40 g medu
- 50 ml polotučného mléka
- 2 žloutky
- 2 lžíce holandského kakaa
- 80 g kokosového oleje v tekutém stavu
SUROVINY NA NÁPLŇ
- 350 g polotučného tvarohu
- 2 žloutky
- Med
- 1 lžíce vanilkového extraktu
ALTERNATIVA VANILKOVÉHO EXTRAKTU
- 1 lžíce vanilkového proteinu
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 190–195 °C, připravte si pekáč o rozměrech 20 cm × 30 cm a vyložte jej pečicím papírem.
- 2Ve větší misce smíchejte mouku, med, mléko, 2 žloutky, kakao a kokosový olej a vytvořte pevné, nelepivé těsto (nejlépe pomocí rukou). Vzniklé těsto vytvarujte do kuličky, obalte potravinovou fólií a vložte na 10 minut do mrazáku.
- 3Mezitím si do větší misky dejte tvaroh, 2 žloutky, med a vanilkový extrakt a vše důkladně promíchejte. Náplň odložte stranou na pracovní plochu a počkejte, až ztuhne těsto
- 4Po uplynutí uvedeného času těsto vyndejte z mrazáku, rozdělte jej na poloviny a nachystejte si pekáč a struhadlo. První polovinu těsta nastrouhejte na hrubém struhadle na dno pekáče a poté těsto lehce přitlačte dlaní, aby bylo rovnoměrně rozprostřeno. Následně na něj naneste tvarohovou náplň a na tu poté rovnoměrně nahrubo nastrouhejte druhou polovinu těsta.
- 5Takto připravený koláč vložte do vyhřáté trouby a pečte 22–25 minut na 190–195 °C. Upečený koláč skladujte v lednici, kde vám vydrží 3–4 dny.
Tip
Namísto vanilkového extraktu můžete použít například vanilkový protein.Koláč po upečení nechte alespoň 30 minut
vychladnout a až poté jej krájejte na požadované porce
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.