12 PORCÍRychlovka
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY NA ŘEZY
- 200 g strouhaného kokosu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžíce medu
- 100 g kokosový oleje (rozpuštěného)
SUROVINY NA POLEVU
- 100 g hořké čokolády (min. 70% kakaa)
- 30 g kokosového oleje v tuhém stavu
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Obdélníkovou nádobu nebo menší pekáč o velikosti (20 × 30) cm vyložte pečicím papírem nebo potravinovou fólií a připravte si větší misku.
- 2Do misky nasypte strouhaný kokos a vanilkový extrakt. Přidejte med a rozpuštěný kokosový olej a důkladně promíchejte. Vzniklou směs navrstvěte do připravené obdélníkové nádoby nebo pekáče a dejte zatuhnout do mrazáku na 15–20 minut. Zhruba 5 minut před vyndáním ztuhlé směsi z mrazáku si rozpusťte čokoládu s kokosovým olejem nad vodní lázní.
- 3Připravte si hrnec a skleněnou či nerezovou misku, kterou lze zasunout do hrnce, aniž by se přitom dotýkala jeho dna. Do hrnce nalijte malé množství vody a zahřívejte tak, aby se voda mírně vařila. Do misky nalámejte čokoládu a přidejte kokosový olej. Až voda v hrnci začne vřít, ztlumte plamen na mírný stupeň, opatrně vložte misku do hrnce a za stálého míchání nechte směs pozvolna rozpustit.
- 4Vychlazenou kokosovou směs vyndejte z mrazáku, polijte rozpuštěnou čokoládou a nechte 5 minut ztuhnout.
- 5Hotovou kokosovou směs nakrájejte na požadované porce a podávejte.
Tip
Řezy můžete skladovat v lednici, kde vydrží až 3 měsíce.
Před podáváním je stačí jen nechat povolit alespoň 30 minut
při pokojové teplotě.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.