Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

12 PORCÍRychlovka

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY NA ŘEZY

  • 200 g strouhaného kokosu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce medu
  • 100 g kokosový oleje (rozpuštěného)

SUROVINY NA POLEVU

  • 100 g hořké čokolády (min. 70% kakaa)
  • 30 g kokosového oleje v tuhém stavu

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Obdélníkovou nádobu nebo menší pekáč o velikosti (20 × 30) cm vyložte pečicím papírem nebo potravinovou fólií a připravte si větší misku.
  • 2Do misky nasypte strouhaný kokos a vanilkový extrakt. Přidejte med a rozpuštěný kokosový olej a důkladně promíchejte. Vzniklou směs navrstvěte do připravené obdélníkové nádoby nebo pekáče a dejte zatuhnout do mrazáku na 15–20 minut. Zhruba 5 minut před vyndáním ztuhlé směsi z mrazáku si rozpusťte čokoládu s kokosovým olejem nad vodní lázní.
  • 3Připravte si hrnec a skleněnou či nerezovou misku, kterou lze zasunout do hrnce, aniž by se přitom dotýkala jeho dna. Do hrnce nalijte malé množství vody a zahřívejte tak, aby se voda mírně vařila. Do misky nalámejte čokoládu a přidejte kokosový olej. Až voda v hrnci začne vřít, ztlumte plamen na mírný stupeň, opatrně vložte misku do hrnce a za stálého míchání nechte směs pozvolna rozpustit.
  • 4Vychlazenou kokosovou směs vyndejte z mrazáku, polijte rozpuštěnou čokoládou a nechte 5 minut ztuhnout.
  • 5Hotovou kokosovou směs nakrájejte na požadované porce a podávejte.
Tip
Řezy můžete skladovat v lednici, kde vydrží až 3 měsíce. Před podáváním je stačí jen nechat povolit alespoň 30 minut při pokojové teplotě.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY NA ŘEZY

SUROVINY NA POLEVU