2 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 1 hlávka květáku
- jedna lžíce oleje
- půl lžičky uzené papriky
- půl lžičky čerstvě podrceného římského kmínu
- třetina lžičky soli
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Květák se nejlépe griluje na grilovacích táccích
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Květák rozeberte na růžičky, ty větší klidně ještě překrojte na poloviny nebo dokonce čtvrtiny. Čím stejnoměrnější budete mít kousky, tím líp.
- 2V oleji rozmíchejte půl lžičky uzené papriky (nemáte-li, vezměte obyčejnou sladkou nebo jemně pálivou) půl lžičky čerstvě podrceného římského kmínu a třetinu lžičky soli. V tomto oleji pak rázně promíchejte růžičky květáku, až budete mít pocit, že lépe obalit a ochutit už nejdou.
- 3Následně růžičky květáku rozprostřete v jedné vrstvě do hliníkové grilovací misky, vložte na horký gril, zakryjte poklopem a pečte 10-15 minut, podle toho, jak měkký květák máte rádi. Nezapomeňte v průběhu květák občas pootočit nebo aspoň promíchat, ať se dostane spodní stranou nahoru.
Tip
Na přípravu budete potřebovat jednu hliníkovou misku na gril. Je jedno, zda bude mít otvory ve dnu či nikoli, funguje obojí.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.