4 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
Ingredients
- 380 g kuřecích stehenních řízků
- 70 g slaniny nakrájené na plátky
- 4 kukuřičné tortilly Ø 21 cm
- 4 plátky sýra čedar nebo gouda
- 2 lžíce olivového oleje
- 300 g rajčat
- 100 g červené papriky
- 4 lžíce lístků koriandru
- 4 papričky jalapeño
- sůl
For serving
- 4 lžíce zakysané smetany
- 4 lžíce guacamole
PAIRING DISHES WITH WINE
- Tohle jídlo nejlépe doplníte svěžím, lehkým vínem. Vybírat můžete z šumivých, bílých, růžových i červených.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
Instructions
- 1Maso osolíme z obou stran, položíme na rozpálený gril a ogrilujeme z obou stran doměkka. Hotové maso položíme na prkénko a necháme 3 minuty odpočinout. Poté ho nakrájíme na plátky silné 0,5 cm.
- 2Rajčata nakrájíme na plátky. Papričky jalapeño nakrájíme na tenká kolečka. Papriku očistíme, odstraníme semínka a dužninu nakrájíme na nudličky silné 0,5 cm. Slaninu ogrilujeme na rozpáleném grilu dozlatova.
- 3Na polovinu každé tortilly položíme část rajčat, na ně část nakrájeného masa, papriky, koriandr a 1 lžíci guacamole. Na ně dle chuti přidáme papričku jalapeño. Přidáme část slaniny a 1 plátek sýra a každou tortillu přehneme napůl.
- 4Takto připravené tortilly položíme na rozpálený gril, přiklopíme a grilujeme 2 minuty.
- 5Podáváme se zakysanou smetanou a guacamole.
Tip
Guacamole si můžete připravit podle receptu Romana Vaňka, který najdete na Rohlík Chef v kategorii ovoce, zelenina a houby.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef