2 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 300 g vepřové panenky
- 400 g batátů
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej
- 1 kelímek zakysané smetany
- Pažitka
- Sušený česnek
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Panenku vytáhneme hodinu předem z lednice, aby získala pokojovou teplotu.
- 2Maso zbavíme blanek a uřízneme tenčí konce, které si uchováme na jiný recept. Panenku osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem.
- 3Rozpálíme gril a opékáme panenku ze všech stran. Na elektrickém grilu bude panenka středně propečená s růžovým středem za 10-12 minut. Můžeme použít i vpichový teploměr a v takovém případě maso grilujeme, dokud vnitřní teplota nedosáhne 62 °C.
- 4Batáty nakrájíme na půlcentimetrové plátky, osolíme, pokapeme olejem a opečeme z obou stran do změknutí.
- 5Na dip smícháme zakysanou smetanu s nasekanou pažitkou a dochutíme solí, pepřem a sušeným česnekem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!