Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 60 minutes

30 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Delivery

Cart

Physalis in a husk, punnet

100 g
CZK 39.90 CZK 399.00 /kg

Delivery within 60 minutes

1 000+ customers buy regularly

Country: Colombia,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Jedlé plody mochyně se označují jako třešeň Inků. Jsou žluté až oranžové, mají průměr asi 1 až 2 cm a obsahují množství semínek, mají sladkokyselou, příjemně kořenitou chuť připomínající jahody a voní po ananasu. 

Použití

Plody se konzumují syrové, používají se do ovocných salátů, jako ozdoba k zákuskům nebo se namáčí do čokolády. Hodí se do jogurtů, snídaňových směsí, müsli, ořechových směsí, smoothies, dezertů. Dá se z nich připravit marmeláda, kompot nebo rosol, suší se. Podávají se dušené s cukrem nebo medem jako pikantní příloha k pokrmům či dezertům, nebo také vařené ve víně a sirupu. Plody mochyně se také s oblibou používají ke zdobení alkoholických i nealkoholických koktejlů, masových a sýrových předkrmů a mís a mnohých dalších kulinářských kreací, kde zajímavě rozšiřují a obohacují paletu a kontrast chutí.

Tip! Připravte si s námi lahodné mochyně v čokoládě.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme mléko, cukr, máslo a dobře vše spojíme. Vychlazené plody mochyně namáčíme (i vícekrát) v čokoládě a necháme je ztvrdnout na pečícím papíře (v létě v chladničce). V italských cukrárnách je můžete najít upravené jako višně v čokoládě.

Přejeme dobrou chuť.

Skladování

Physalis vydrží až 40 dnů, je to jeden z nejodolnějších druhů exotického ovoce.

Composition

Mochyně