


EAT ME
Mangetout (brand EAT ME), package
200 gDelivery within 60 minutes
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Císařský hrášek neboli mangetout patří stejně jako cukrový hrášek mezi odrůdy, u které se konzumují celé lusky se semeny, je však o mnoho plošší. Jeho lusky jsou jasně a sytě zelené, dlouhé cca 4–6 cm. Oblíbený je v asijských zemích, především v čínské kuchyni.
Použití
Mangetout konzumujte celý včetně lusku a tepelně upravený.
Připravují se z něj polévky, přílohy, podává se s rýží, těstovinami nebo v salátech. Hojně se využívá také ve studené kuchyni a častou kombinací je hrášek s karotkou nebo zrny cukrové kukuřice.
Tip! Připravte si s námi těstoviny s císařským hráškem, rajčaty a bazalkou.
Do osolené vroucí vody dejte vařit těstoviny. Na másle v hrnci opékejte na mírném ohni cca 15 minut omyté lusky hrášku, osolte, opepřete. Mezitím na olivovém oleji opečte na plátky nakrájený česnek a přidejte cherry rajčata. Na rozpálené pánvi opečte dozlatova krůtí filety, osolte, opepřete. Jakmile se těstoviny uvaří přidejte k nim máslo a zakysanou smetanu, důkladně promíchejte. Servírujte vše dohromady s lístky čerstvé bazalky.
Přejeme dobrou chuť.
Skladování
Čerstvý hrášek má velmi krátkou dobu trvanlivosti, proto jej zkonzumujte co nejdříve.