Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Mango Ataulfo je na stromě dozrálé mango, které se do Evropy přepravuje letecky okamžitě po utržení. Plod váží kolem 300 g, je protáhlý do špičky a vypadá jako malý žlutý papoušek. Dužina téměř postrádá vlákna, která se u ostatních mang někdy zachytávají mezi zuby.
Ataulfo (verze jména Adolf) je odrůda vynikající chuti a konzistence. Pokud máte rádi mango a nebyli jste nikde, kde se přirozeně pěstuje, abyste ochutnali čerstvé a právě zralé mango, vyzkoušejte toto. Barva slupky je výrazně žlutá stejně jako máslově měkká dužina, s ohledem na jeho aroma se mu někdy říká vanilkové.
Mango můžete:
- rozpůlit, odstranit pecku a dužinu vyjídat lžičkou
- rozpůlit, odstranit pecku a dužinu rozkrájet na čtverečky, poté prohnout a vzniklé kostičky okrájet
- oloupat do spirály a ukusovat
- oloupat jako banán a ukusovat
Koko vám ukáže, na co si u manga dávat pozor a jak vybrat to nejlepší. Dále se dozvíte, jak na kuřecí curry s mangem.
Použití
Určeno k přímé spotřebě. Mango je nejlepší konzumovat čerstvé. Můžete přidat do ovocného salátu. Z manga v plné zralosti doslova vytéká šťáva. Mango může být i tepelně upravováno. Bývá používáno jako příloha k drůbežímu masu, rybám, nebo šunce. Je také vhodné k přípravě kompotů, zavařenin a čatný.
Nechte se inspirovat recepty od Koko. Mango můžete využít v receptu na kuřecí curry s mangem nebo na mango s jogurtem a granolou. Do misky nasypte granolu, přidejte jogurt a nakrájené mango. Ozdobte mátou a můžete podávat.Mango můžete využít také k přípravě pavlova s krémem z manga a šlehačkou.
Skladování
Zabalte mango do papírového sáčku nebo novin. Neuzavírejte papírový obal úplně, je potřeba nechat malý otvor pro unikání plynu, aby se na mangu netvořila plíseň. Pro ještě rychlejší zrání přidejte do sáčku jablko nebo banán.