
Naše maso
Naše maso Beef chuck roll
ca. 500 g5 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
More info
Delivery within 60 minutes
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Hovězí krk prémiové kvality z jalovic a volů českého strakatého skotu. Hovězí krk (chuck, neck) je velký kus masa uložený mezi hlavou a podplečím. Na první pohled libovější maso se vyznačuje hrubším vláknem jemně prorostlým kolagenem a tukem, který je jak v mase, tak mezi jednotlivými svaly. Ideální pro ty, kdo nemají rádi kližku, a přesto chtějí, aby guláš chutnal skvěle.
Balení obsahuje 500 g kus masa. Odleželé ve vakuu 8 dní. Baleno ve vakuu.
Český strakatý skot
V Amase pracují s hovězím masem z plemene české strakaté a jeho kříženců. Jde o původní české plemeno, které tvoří zhruba polovinu veškeré populace skotu u nás. Strakatá plemena jsou rozšířena po celém světě, v okolí švýcarského Bernu se chovala už od středověku. Čestr je vysoce užitkové univerzální plemeno, chované na mléko i maso. Farmáři Amasu vychovávají jalovice a voly tak, aby zvířata byla dostatečné zmasilá a vytvořil se jim tuk pod kůží, a hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání, a zejména staření.
Použití
Hovězí krk je univerzální maso, ze kterého připravíte všechno kromě steaků. Hodí se na vaření, dušení i pečení pod poklicí, mleté ho využijete třeba na hamburgery. Francouzi krku říkají bourguignon, právě z něj se totiž dělá proslulé hovězí po burgundsku. „Prorostlejší klihovaté části se díky dlouhému dušení rozpustí, maso se rozpadá na jazyku a šťáva má silnou chuť,“ popisuje František Kšána a dodává, že hovězí krk je také ideální partie na guláš.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Durability
Composition
Hovězí maso |