


Garlio
Garlio BIO black onion
40 gDelivery within 60 minutes
Xtra price:
CZK 107.91
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Že jste o ní ještě neslyšeli? Není divu, jedná se o velmi netradiční surovinu, která prošla stejně náročným procesem zrání jako černý česnek.
Proč vám udělá radost:
- Chcete si zpestřit každodenní pokrmy jako jsou saláty, těstoviny, bowly nebo masová jídla.
- Máte rádi tapas k vínu a bufetové pohoštění - chlebíčky, jednohubky, dipy a pesta.
- Cibule se dá jíst i na svačinku jen tak, opravdu chutná velmi jemně. Přidat si ji můžete k vašemu oblíbenému snacku.
- Vaše kreativita se projevuje zejména při vaření a rádi zkoušíte nové suroviny.
- Milujete cibuli, a proto si musíte vyzkoušet i tu černou.
NEMÁTE rádi klasickou cibuli? Ale chcete využít její zdravotní účinky?
- Právě pro vás, je černá cibule ideální náhradou.
- Má jinou chuť než čerstvá cibule.
- Nepálí z ní při krájení a vaření oči.
Vážení zákazníci vezměte prosím na vědomí, že BIO položky jsou pěstovány bez chemického ošetření, a proto jsou náchylnější pro vznik povrchových a vzhledových vad na povrchu plodu. Tyto nevzhledné vady nemají vliv na chuť a kvalitu produktu. Jedná se pouze o vizuální problém, který je u BIO položek naprosto běžný a neměl by být důvodem k reklamaci. Děkujeme za pochopení.
Použití
V tomto receptu vám představíme naši novinku a tou je černá cibule. Zkuste si udělat zapečené smetanové brambory dle receptu níže.
Pro přípravu budete potřebovat:
- brambory nakrájené na plátky
- cibule (bílá, červená) nakrájená na plátky
- smetana (alespoň 30%)
- máslo
- trochu vody
- černá cibule
- sůl a pepř
- jeden stroužek bílého česneku
Recept je velmi jednoduchý, do pečící formy (pekáčku) naskládáte dospod nakrájené cibule a přidáte trochu másla a vody, aby se nic nepřipékalo. Nejprve vyskládáte do pekáčku bramborové plátky. Smetanu smícháte se solí, pepřem a vylisovaným česnekem a zalijete s ní brambory. Následně dle chuti osolíte, opepříte. Přidat můžete i kuřecí nebo vepřové plátky. Ke konci pečení můžete přidat i sýr. Pečete na 165 °C zhruba 50 minut (pokud přidáte maso, pečte déle). Během pečení je vhodné celý obsah alespoň dvakrát promíchat. Po upečení nakrájejte černou cibuli a přidejte ji navrch pokrmu. Chuťová kombinace jemných smetanových brambor s černou cibulí vás jistě překvapí.
Přejeme dobrou chuť.
O výrobci
Garlio je značkou pro výjimečné potraviny. Tato rodinná společnost si pečlivě vybrala černý česnek vysoké kvality a jedinečné chuti. Bio čerstvý česnek odrůdy Allium Sativum L. je produkován na slunných pláních Andaluské nížiny od úpatí hor Sierra Morena až po Sierru Subbeticu. Dlouhých 33 let kultivace česneku v tomto regionu předcházelo k jeho zpracování na česnek černý. Od roku 2013 se povedlo vyvinout technologie, které přetvoří bílý česnek na černý, promění jeho strukturu, chuť a zejména nutriční látky. Česnekem to ale nekončí. Již nyní v Garliu se chystají další „černé“ produkty pro radost při vaření a nové zážitky.
Skladování
Skladujte při pokojové teplotě na suchém tmavém místě. Tip: Pro lepší chuť skladujte v chladničce.
Výrobce
Garlio
Minická 376/2
181 00 Praha 8
Česká republika
Composition
Bio cibule |
Nutritional values per 100 g
Energy value | 384 kJ/90 kCal |
Fats | 0 g |
including saturated fatty acids | 0 g |
Carbohydrates | 17 g |
including sugars | 17 g |
Protein | 4.25 g |
Salt | 0.01 g |
Fibre | 3.69 g |