
PAMPAS MARKET
Rump steak with fat cover - Picanha Argentina
ca. 1.25 kg11 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
More info
Delivery within 60 minutes
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Dopřejte si kus kvalitního, světově proslulého argentinského masa, které má nízký obsah tuku.
Proč je argentinské hovězí maso tak proslulé? Krávy se celoročně pasou na zelených a vlhkých rovinách, zvaných pampy. Mají dostatek pohybu, což přispívá ke křehkosti masa.
- Zabaleno: ve vakuu
- Mokré zrání: 4-5 týdnů
Maso je zpracováváno a baleno v Argentině při přísných hygienických podmínkách a vyzrává 4-5 týdnů ve vakuu při cestě do Evropy na lodích.
Vyzkoušejte maso Picanha, která je známá u nás jako květová špička. Pochází z horní části hovězí kýty tzv. špičky. Jedná se o nejlepší část kýty nacházející se poblíž nízkého roštěnce. Vyznačuje se jemným mramorováním a silnou tukovou vrstvou na vrchu. Vyniká křehkostí, šťavnatostí a výraznou chutí.
Produkce hovězího masa je v Argentině prastarou tradicí tamního obyvatelstva tzv. gauchů a neodmyslitelnou součástí národní identity. Gauchové, argentinští honáci dobytka, žili obvykle kočovným způsobem života a kromě svého stáda měli pouze to, co s sebou pobrali. Dokázali se hravě postarat o své stádo krav, koní či ovcí, chytit lamu či bleskurychle ochočit a vycvičit koně. Byli a jsou to mistři grilování na otevřeném ohni, kterému se v Argentině říká Asado. Do teď žijí gauchové na mnoha argentinských farmách tzv. estanciích.
Použití
Argentinské maso má výraznou barvu a chuť. Je tak křehké a šťavnaté, že se při jeho přípravě obejdete bez koření a marinád. Nejlépe si vychutnáte argentinské steaky, jako Argentinci, mírně osolené a opečené na medium či medium rare na steakové pánvi či na grilu. Jako příloha je pro Argentince typická grilovaná zelenina, pečené brambory a salsa chimichuri či salsa criolla.
K hotovému steaku si nezapomeňte otevřít lahvinku dobrého argentinského Malbecu, který se díky silné struktuře a robustním taninům s hovězími steaky báječně snoubí.
Chodíte na ten nejlepší steak do restaurace? Co takhle si ho udělat z pohodlí domova? Pojďte si ho vyzkoušet podle našeho receptu.
Maso vybalte z originálního vakuového obalu, osušte papírovou utěrkou a nechejte cca 20 minut odpočinout. Tukovou vrstvu při pečení neodstraňujte, dodává masu vynikající chuť a vůni. Nakrájejte podélně přes vlákno na cca 3–4 části a osolte hrubozrnnou solí a nechejte 5–10 minut odpočinout. Poté rychle opečte z obou stran a následně po zatažení pečte cca 3–4 minuty z každé strany na steakové pánvi či nejlépe na grilu na dřevěném uhlí. Důležité je ji pak nakrájet na slabé plátky kolmo na vlákno. Picanha se též může péct vcelku tukovou vrstvou směrem dolů.
Nechte pár minut odležet a můžete podávat.
Tajemství kvality argentinského hovězího
V Argentině jsou pro chov skotu ideální podmínky. Krávy zde na 60 milionech hektarech spásají celoročně trávu na rozsáhlých travnatých rovinách zvaných pampy. Mají dostatek pohybu, což přispívá ke křehkosti masa.
Kvalitní zdroj bílkovin, vitamínů a minerálů
Argentinské hovězí z mladých vykastrovaných býků (tzv. volské maso) vyniká nejen svou jedinečnou křehkostí a šťavnatou chutí, ale i skvělými nutričními hodnotami. Zároveň má nízký obsah cholesterolu a tuku.
Zpracování a doprava v přísných hygienických podmínkách
Maso z mladých volků je zpracováváno v Argentině v přísných hygienických podmínkách a vyzrává následně 4–5 týdnů ve vakuu tzv. mokrým zráním na lodích ve chlazených kontejnerech při teplotě 0–3 °C. Následně putuje chlazenými nákladními vozy do chladících boxů Pampas Market.
O výrobci
Nestar International, která vystupuje pod značkou Pampas Market, založil Argentinec Gabriel Ruberto spolu s manželkou Petrou již v roce 2001. Specializují na dovoz čerstvého vysoce kvalitního argentinského masa, jehož kvalitu pravidelně osobně prověřují na farmách v Argentině. V jejich portfoliu najdete i lahodná vína a delikatesy z Nového světa a Španělska. Všechny výrobky mají dlouholetou tradici a jsou dodávány do nejlepších steak housů, restaurací a vinoték po celé České republice.
Skladování
Skladujte při teplotě 0–4 °C.
Výrobce
Nestar International s.r.o.
Na Louži 1
Praha 10, 101 00
Česká republika
Durability
Composition
Hovězí maso |