Naše maso

Naše maso Ham

ca. 220 g

4 DAYS AVERAGE FRESHNESS

Premium qualityFresh from the farm

ca.

 CZK 100.00 CZK 454.90 /kg

Delivery within 60 minutes

200+ customers buy regularly

Category:
Country: Czech Republic,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Šunkový salám prémiové kvality z masa přeštického černostrakatého prasete. Šunkový salám, jak název napovídá, se vyrábí ze šunky, tedy z vykostěných kýt nařezaných na kostky. Jeho variace jsou oblíbené po celé Evropě, koření se a naráží různými způsoby. V Čechách má podobu šišky jemně zauzeného salámu. Tvoří ho spojka (jemně nasekané libové maso, které spojuje) a vložka (kostky kýty, které tvoří mozaiku). Je slaný i kořeněný tak akorát a příjemně šťavnatý.

Balení obsahuje 200 g krájeného salámu. Baleno v ochranné atmosféře.

Šunkový salám

Šunkový salám v Našem mase dělají z kýt přeštíků. Nasolené kostky masa se smísí s jemně nasekaným libovým masem do lepivého díla. Typickým kořením je bílý pepř a muškátový ořech. Směs naráží do papírových střev červené barvy, po osušení v teplé udírně se salám pozvolna vyudí na bukovém dřevu a několik hodin šetrně povaří v páře.

Přeštické černostrakaté prase

Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku, který se nachází v mase i na povrchu, specifickou chuť a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století, a to křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky.

Ve dvacátém století byl chov těchto prasat maso–sádelného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu, a dokonce se stává, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.

Použití

Šunkový salám na čerstvém rohlíku či chlebu s máslem je vynikající a rychlá svačina. Využijete ho také na chlebíčky a obložené mísy, do sendvičů, opečený na cibulce je skvělý do šunkofleků. A co teprve na hemenex (ham and eggs).

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Durability

Average durability from the time of delivery: 4 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 3 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Vepřové maso98 %
Dusitanová solící směs
Kuchyňská sůl99.5 %
E250 - Dusitan sodný
Bílý pepř
Muškátový ořech
Český čerstvý česnek
Cukr
Obal papírové střevo

Nutritional values per 100 g

Energy value612 kJ/144 kCal
Fats8 g
including saturated fatty acids2.3 g
Carbohydrates0.1 g
including sugars0.1 g
Protein18 g
Salt2 g
Fibre0 g
Database of additives is provided by the Fair Food independent organization.