

Naše maso
Naše maso our tourist
ca. 100 g6 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
More info
Delivery within 60 minutes
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Turistický trvanlivý salám prémiové kvality z masa českého strakatého skotu a přeštického černostrakatého prasete. Turistický salám patři k nejznámějším českým trvanlivým salámům a v Amase ho vyrábí podle původní československé receptury. Hovězí a vepřové maso se smíchá se solí, pepřem, koriandrem, česnekem a cukrem. Koriandr se postará o specifickou chuť a trocha cukru pomůže nastartovat přirozenou fermentaci. Směs naráží do klihovkových střev a nechají odpočinout do druhého dne. Po uzení se šetrně povaří v páře a nechá vychladnout. Pak ho pět týdnů pozvolna suší a salám při tom ještě i zaudí studeným kouřem. Tak vzniká turisťák.
Balení obsahuje cca 100 g krájeného salámu. Baleno v ochranné atmosféře.
Turistický salám
Turistický salám poprvé vyrobili v Hodicích na Vysočině v roce 1930. Zpočátku existovaly dva typy: jednak zauzený, jak ho známe dnes, a jednak s ušlechtilou bílou plísní na povrchu. Tato zajímavá, ale na výrobu náročnější verze byla k dostání ještě v padesátých letech. Později se přešlo na dvě zauzené varianty: turistický salám a turistický trvanlivý salám. Ten první je obyčejnější, suší se jen tři dny a výsledkem je „svačinový“ polosuchý salám. U trvanlivého turisťáku hraje velkou roli výběr suroviny i poctivé řemeslné zpracování a suší se déle.
Použití
Turistický salám je nejlepší natemperovaný na pokojovou teplotu na čerstvé housce, mezi dvěma krajíci chleba s máslem jako svačina na výlet nebo jen tak k pivu či vínu. V podání Amasa se turistický salám stává delikatesou.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Durability
Composition
Vepřové maso | |
Hovězí maso | |
Dusitanová solící směs | |
Jedlá sůl | 99.5 % |
E250 - Dusitan sodný | |
Černý pepř | |
Koriandr | |
Čerstvý český česnek | |
Cukr | |
Obal salámové kolagenní střevo CUTISIN |
Nutritional values per 100 g
Energy value | 1589 kJ/376 kCal |
Fats | 33 g |
including saturated fatty acids | 11.6 g |
Carbohydrates | 0.1 g |
including sugars | 0.1 g |
Protein | 19.6 g |
Salt | 2.7 g |
Fibre | 0 g |