Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 60 minutes

30 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Delivery

Cart

Naše maso

Naše maso our tourist

ca. 100 g

6 DAYS AVERAGE FRESHNESS

This product stays fresh for an average of 6 days after delivery, with a guaranteed minimum of 3 days. If you are not satisfied we will give you a refund.
Premium qualityFresh from the farm

ca.

Price adjusted based on the final weight

More info

 CZK 74.00 CZK 739.90 /kg

Delivery within 60 minutes

200+ customers buy regularly

Category:
Country: Czech Republic,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Turistický trvanlivý salám prémiové kvality z masa českého strakatého skotu a přeštického černostrakatého prasete. Turistický salám patři k nejznámějším českým trvanlivým salámům a v Amase ho vyrábí podle původní československé receptury. Hovězí a vepřové maso se smíchá se solí, pepřem, koriandrem, česnekem a cukrem. Koriandr se postará o specifickou chuť a trocha cukru pomůže nastartovat přirozenou fermentaci. Směs naráží do klihovkových střev a nechají odpočinout do druhého dne. Po uzení se šetrně povaří v páře a nechá vychladnout. Pak ho pět týdnů pozvolna suší a salám při tom ještě i zaudí studeným kouřem. Tak vzniká turisťák.

Balení obsahuje cca 100 g krájeného salámu. Baleno v ochranné atmosféře.

Turistický salám

Turistický salám poprvé vyrobili v Hodicích na Vysočině v roce 1930. Zpočátku existovaly dva typy: jednak zauzený, jak ho známe dnes, a jednak s ušlechtilou bílou plísní na povrchu. Tato zajímavá, ale na výrobu náročnější verze byla k dostání ještě v padesátých letech. Později se přešlo na dvě zauzené varianty: turistický salám a turistický trvanlivý salám. Ten první je obyčejnější, suší se jen tři dny a výsledkem je „svačinový“ polosuchý salám. U trvanlivého turisťáku hraje velkou roli výběr suroviny i poctivé řemeslné zpracování a suší se déle.

Použití

Turistický salám je nejlepší natemperovaný na pokojovou teplotu na čerstvé housce, mezi dvěma krajíci chleba s máslem jako svačina na výlet nebo jen tak k pivu či vínu. V podání Amasa se turistický salám stává delikatesou.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Durability

Average durability from the time of delivery: 6 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 3 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Vepřové maso
Hovězí maso
Dusitanová solící směs
Jedlá sůl99.5 %
E250 - Dusitan sodný
Černý pepř
Koriandr
Čerstvý český česnek
Cukr
Obal salámové kolagenní střevo CUTISIN

Nutritional values per 100 g

Energy value1589 kJ/376 kCal
Fats33 g
including saturated fatty acids11.6 g
Carbohydrates0.1 g
including sugars0.1 g
Protein19.6 g
Salt2.7 g
Fibre0 g
Database of additives is provided by the Fair Food independent organization.